rss

BMW X5 de la Hamann

  1. 02/05/2007
    Vezi toate fotografiile (3)
    Lui BMW i-a trebuit ceva vreme sa dea drumul pe piata marelui sau SUV, dar, odata ce acest fapt s-a consumat, tunerii au inceput sa dea navala cu oferte de individualizare care de care mai tentante.

    Putini dintre ei sunt insa de calibrul lui Hamann, compania care propune un program complet pentru cel mai nou X5.

    Daca fondurile alocate transformarilor masinii este bine finantat, inginerii lui Hamann nu lasa nimic neatins de mana lor: suspensiile, rotile, motorul, interiorul si aerodinamica vor intra in laboratoarele din Laupheim pentru a suferi imbunatatiri substantiale.

    Primul la „aparat” va fi exteriorul, care primeste un spoiler mai agresiv in fata, unul pe masura in spate, un eleron destul de impunator in prelungirea acoperisului si, evident, un set de jante ultralate cu marimi cuprinse intre 20 si 23 de inch (puteti alege dintre patru modele diferite, dintr-o bucata sau mai multe, cromate sau metalizate).

    Urmeaza imbunatatirile de natura tehnica, capitol la care X5 sufera o operatie de coborare a suspensiilor, cu 40 mm in fata si 30 mm in spate (pentru modelele fara reguli privind inaltimea suspensiilor; la celelalte, modificarea se efectueaza doar in fata) si, evident, un kit de ridicare a performantelor motorului: X5 3.0i va avea 14 CP si 25 Nm in plus, X5 3.0d – 30 CP si 80 Nm in plus, in timp ce marele V8 pe benzina ajunge la 373 CP.

    Ultimul dar nu cel din urma luat in colimator este interiorul, unde doar imaginatia clientului ii va limita spectaculozitatea.

    Hamann poate asadar dota habitaclul cu cea mai scumpa piele si cea mai noua aparatura electronica, dar nu va omite sa le reaminteasca tuturor, prin intermediul covoraselor pentru picioare, pedalierului de aluminiu si pragurilor interioare, cine s-a ocupat de individualizarea acestui X5.
    Vizualizari: 848