rss

BMW vrea sa faca economii

  1. 11/02/2008
  2. Tags: BMW , BMW, Number one
    Vezi toate fotografiile (1)
    Printr-un program de 4 ani, denumit "Number One", marca de lux din Bavaria vrea sa-si imbunatateasca marja de profit prin reducerea unor costuri.

    La loc de cinste in aceasta ecuatie se afla sistarea unor locuri de munca, dar germanii vor sa si cheltuiasca mai putini bani pe materii prime, pe cercetare-dezvoltare si sa creasca capacitatea unor fabrici.

    Toate aceste masuri vin intr-un moment cand BMW o duce mai bine ca niciodata, dar, conform unor surse oficiale, constructorul din Munchen nu vrea sa se odihneasca pe laurii castigati, ci prefera sa previna, decat sa vindece.

    Tocmai de aceea masurile nu sunt foarte drastice, de exemplu locurile de munca vor fi sistate foarte convenabil: cand o parte din muncitori se vor pensiona, in locul lor nu vor fi angajati altii. Doar prin aceasta masura BMW spera sa economiseasca 500 de milioane de euro anual.

    Dupa aceea, printr-o serie de acorduri incheiate cu furnizorii cheie, noile generatii de masini vor avea componente mai ieftine si mai simple de produs, ceea ce va mai aduga inca 750 de milioane de euro anual la capitolul economii.

    Faptul ca vor scadea fondurile alocate cercetarii si dezvoltarii (de la 6,1% la 5-5,5% din cifra de afaceri) nu este o problema deocamdata, mai ales ca BMW si-a largit mult gama in ultimii ani.

    Ultimul truc este marirea volumului de productie in anumite locatii, cea vizata in mod special fiind fabrica din SUA.

    Ca si alti producatori, bavarezii au pierdut foarte mult din cauza cursului dolar-euro si vor acum sa reduca aceste pierderi la minimum, prin deschiderea de noi capacitati peste Ocean.
    Vizualizari: 768
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »