rss

BMW va vinde motoare lui Mercedes (si altora)

  1. 25/10/2008
  2. Tags: BMW , BMW, Maybach, Mercedes, Serie 7, V12
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cu doua zile in urma, auto.ro va informa ca Mercedes si BMW vor colabora in vederea obtinerii unor economii comune, pastrand in acelasi timp o distanta suficient de mare unul fata de celalalt astfel incat imaginea de marca sa nu aiba de suferit.

    Ei bine, Klaus Draeger, seful de dezvoltare al celor de la BMW, tocmai a dezvaluit cateva informatii care dau o oarecare masura a acestei distante si, din cate ne dam noi seama, ea nu este totusi atat de mare pe cat am banuit initial.

    Potrivit oficialului companiei bavareze, aceasta se afla in discutii cu o serie de producatori – printre care Mercedes si alti cativa rivali – in vederea vanzarii anumitor motoare si transmisii.

    Aproape instantaneu, fabrica de zvonuri a intrat in functiune, analistii luand in colimator viitorul motor V12 pe care BMW il va instala pe Serie 7 si Rolls Royce RR4, despre care se crede ca va ajunge inclusiv sub capota lui S-Klasse si viitorului Maybach.

    Nobilul motor ar putea fi insa doar varful iceberg-ului, dat fiind faptul ca Mercedes manifesta de la o vreme o dorinta vadita de a incheia parteneriate cu specialisti in domenii pe care nu le-a stapanit la perfectie (vezi cazul aliantei cu Aston Martin).

    Totusi, nu credem ca fabricantul din Stuttgart va fi interesat si de mult laudatele si premiatele agregate BMW cu sase cilindri in linie (aspirate sau turbo), data fiind increderea pe care o are de peste un deceniu in propulsoarele V6

    Vizualizari: 1274