rss

BMW si PSA planuiesc un nou motor

  1. 24/01/2007
  2. Tags: BMW , BMW, PSA
    Vezi toate fotografiile (2)
    Cele doua concerne nu bat pasul pe loc si planuiesc un produs al parteneriatului lor, materializat sub forma unui motor pe benzina de 1,4 litri.

    Acesta va fi un derivat direct (are acelasi alezaj, dar o cursa mai mica) al propulsorului de 1,6 litri, lansat de ceva vreme pe Mini Cooper/Cooper S si Peugeot 207.

    Noul agregat va fi unul destul de artagos, urmand a dezvolta o putere de 95 CP la 6.000 rpm, si va beneficia de toate solutiile moderne ale fratelui sau mai mare, menite sa sustina performante de varf si un consum cat mai mic (precum tehnologia timpilor variabili de admisie atat la sistemul de admisie, cat si la cel de evacuare).
    Ca si celelalte rezultate al parteneriatului BMW-PSA, si acesta a fost dezvoltat la centrul BMW din Munchen (prelucrarea componentelor se face in Franta la fabrica PSA de la Douvrin) de catre o echipa de ingineri proveniti din ambele grupuri.

    Costurile dezvoltarii sunt suportate, evident, atat de BMW cat si de PSA, iar aceasta mica familie de motoare trebuie sa atinga, la capacitate maxima de productie, 1 milion de unitati anual.

    Dintre acestea, 40% vor fi motoare de 1,4 litri, urmand ca restul de 60% sa fie impartite de intre versiunile lui 1,6 litri, aspirat (40%) si turbo (20%).
    Vizualizari: 957