rss

BMW Seria 1 cu 3 usi si facelift

  1. 17/01/2007
  2. Tags: BMW Seria 1, facelift, Motorenwerke
    Vezi toate fotografiile (2)
    Cei de la Motorenwerke au anuntat ca la salonul auto de la Geneva va fi prezentata varianta cu 3 usi a lui Serie 1, un model pe care multi fani il asteapta cu rasuflarea taiata, inca din 2004, cand compacta germana a fost lansata.

    Problema este ca ne-am uitat mult si bine la primele poze care au cazut in mainile presei inainte de vreme… si n-am descoperit nimic impresionant. Adica, nimic nu pare schimbat, in afara faptului ca masina are mai putine usi.

    Dar sa revenim la facelift. Schimbarile majore, cum am spus, sunt de natura tehnica, menite sa reduca consumul de carburant, respectiv emisiile de gaze nocive.

    Apare, astfel, sistemul de franare regenerator, care utilizeaza energia deplasarii pentru a reincarca bateria si, prin asta, reduce irosirea unor caluti putere, care, la randul lor, cresteau consumul. Botezat iGR, acest sistem face motorul mai puternic si mai curat.

    Inginerii nu s-au oprit aici si l-au mai dotat pe Serie 1 cu directie asistata electric, iar propulsoarele cu patru cilindri pot fi dotate cu sistem Stop&Go. Per total, sustine dosarul de presa, consumul a fost redus, in medie, cu 20%, emisiile de noxe cu 21%.

    Si puterile agregatelor au suferit modificari. De acum 120i dezvolta 170 CP in loc de 150, iar 118i 143 CP fata de 129 in trecut. Pe frontul diesel aditia de putere arata astfel: 118d dezvolta 143 CP (⁄19 CP), in timp ce 120d creste la 177 CP (⁄14 CP). Primul, cu o emisie de CO de 123 g/km si consum mediu de 4,7 l/100km, este cea mai curata si economica masina construita vreodata de BMW. Dupa debut, vanzarile vor incepe in primavara. Succes!
    Vizualizari: 1093