rss

BMW renunta la X7, nu si X4

  1. 05/08/2008
    Vezi toate fotografiile (1)
     

    BMW a fost cat pe ce acum cativa ani sa lanseze un SUV full-size inainte ca rivalii de la Mercedes si Audi sa o faca, insa bavarezii au mirosit la timp o schimbare in preferintele consumatorilor (in special a celor din Statele Unite) si au oprit proiectul.

    Recent, zvonuri cu privire la redeschiderea “dosarului” X7 au impanzit Internetul, dar BMW a ramas pe pozitii: nu va exista un SUV mai mare ca X5. Doar un frate mai mic al lui X6...

    Scaderea cererii de masini (si in special de SUV-uri) din SUA este atat de drastica (motivele se cunosc deja foarte bine), incat BMW a luat deja masuri de reducere a exportului de vehicule catre respectiva piata.

    Aproximativ 40.000 de modele au fost redirectionate catre alte zone mai profitabile si chiar si Mercedes a raspuns intr-un mod asemanator la aceasta situatie neplacuta, reducand productia la fabrica din Alabama.

    Totusi, fanii SUV-urilor cu vadita tenta sportiva nu trebuie sa dispere: mai exista loc pentru cel putin inca un crossover in gama BMW. Acesta se va numai X4 si va fi practic un X6 intrat la apa, urmand a fi construit pe platforma tehnica a viitorului X3.

    Mai mic si mai agil decat “coupe-ul” bazat pe X5, X4 va fi fabricat incepand cu 2010 la uzina Spartanburg din Carolina de Sud, alaturi de modelul din care deriva – X3.

    Vizualizari: 1462
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »