rss

BMW recheama 200,000 de masini in America de Nord

  1. 14/08/2008
  2. Tags: BMW , BMW, NHTSA, Serie 3, Serie 5, X3
    Vezi toate fotografiile (1)

    O veste neasteptata si nedorita i-a lovit pe posesorii de masini BMW de pe taram american in momentul in care compania bavareza a anuntat ca va retrage aproximativ 200.000 de vehicule pentru a investiga un potential defect al airbag-urilor.

    Operatiunea a fost notificata de NHTSA si priveste modele Serie 5 fabricate in 2004 si 2005, X3 construite intre 2004 si 2006 si o parte din sedan-urile medii Serie 3, construite in 2006.

    Pe scurt, problema este ridicata de airbag-ul pasagerului din dreapta soferului, ce ar putea sa nu se declanseze in cazul unui accident. In mod evident o situatie grava, ea va fi remediata in cel mai scurt timp la atelierele BMW, nu inainte ca nemtii sa constate ca evenimentul are valoarea unui mic dezastru: 200.000 de masini este echivalentul unei treimi din vanzarile anuale din SUA.

    Se pare insa ca nu compania din Munchen este de invinuit pentru aceasta defectiune, ci senzorul ce monitorizeaza prezenta pe scaunul din dreapta a unui pasager.

    Acesta se poate defecta la un moment dat, ne mai luand in considerare ocuparea locului si dezactivand automat airbag-ul cu pricina (o masura la randul ei de siguranta, menita sa protejeze copii de forta exploziva de umflare a dispozitivului).

    BMW, evident, nu va taxa in nici un fel interventia tehnica si, in plus, va incerca sa isi spele pacatele extinzand garantia vehiculelor afectate pana la 10 ani de la achizitia initiala, fara limita de kilometri. Tot raul spre bine...

    Vizualizari: 1633