rss

BMW pregateste supercar eco

  1. 29/01/2009
  2. Tags: BMW , BMW, Z10 ED
    Vezi toate fotografiile (2)


    Planurile BMW pentru o super-sportiva eco s-au materializat sub numele de Z10 ED. Sufixul ED vine de la Efficient Dynamics, suma tehnologiilor care permit economia de combustibil si reducerea emisiilor. Tehnologia de pe Z10 va urma astfel sa ajunga pe restul modelelor de serie in urmatorii 10 ani.

    Initial BMW dorea dezvoltarea unei sportive cu motorul V10 pozitionat central care sa rivalizeze cu Audi R8. Apoi, constructorul a renuntat la acest plan si s-a hotarat ca hibridul Z10 sa fie mai mult decat un concept. Masina va sta la baza unei serii limitate, urmand sa aiba un pret de aproximativ 85,000 de euro.

    O sursa din cadrul BMW a declarat pentru Autocar ca motivatia lui Z10 este de a imbutelia cele mai noi tehnologii astfel incat performantele sa fie crescute, fara a dauna insa mediului inconjurator, cum fac actualele supercaruri.

    Folosind expertiza BMW in utilizarea panourilor din fibra de carbon si a componentelor de sasiu din aluminiu, Z10 nu va depasi greutatea totala de 1,400 kg. Masina va utiliza un motor nou supraalimentat de 6 cilindri in linie cu injectie directa care va dezvolta in jur de 400 CP. Puterea va fi trimisa rotilor din spate prin intermediul unei cutii de viteze cu sapte trepte si ambreiaj dublu. Z10 dispune de tehnologia start-stop si sistemul de regenerare al energiei produse la franare.


    Vizualizari: 1577