rss

BMW Motorsport celebreaza 30 de ani de existenta

  1. 19/06/2008
  2. Tags: Bmw, motorsport
    Vezi toate fotografiile (1)
    “Lupii in blana de oaie” – adica acele masini care arata ca oricare alta la o prima vedere, dar care sunt in stare sa intoarca cu susul in jos lumea modelelor sport – au fost dintotdeauna printre preferatii pasionatilor auto, dovada stand succesul produselor celebrei divizii BMW, Motorsport.

    Anul acesta tunerul oficial al casei bavareze aniverseaza 30 de ani de existenta, eveniment marcat de producerea masinii cu numarul 300.000.

    Interesant este insa faptul ca BMW si-a creat o divizie special dedicata dezvoltarii unor versiuni sportive inca din 1972, predecesorul actualului M Division numindu-se BMW Motorsport.

    Totusi, adevarata piatra de hotar nu a fost ridicata decat in 1978, odata cu aparitia celebrului supercar M1 – o masina recent omagiata la concursul de eleganta Villa d’Este de cate conceptul M1 Homage.

    Divizia M si-a facut insa fani cu ajutorul unor masini mult mai “pamantene”, asa cum au fost M5 din 1985 (un sedan aparent cuminte, dar propulsat de superstarul cu sase cilindri in line de sub capota lui M1) sau M3 din 1986, modelul care practic a trasat conturul imaginii de marca, perceputa de catre fanii BMW din intraga lume.

    Apropo de M3, masina “M” cu numarul 300.000 a fost un asemenea model, de culoare alba. La multi ani...
    Vizualizari: 955