rss

BMW M4 GT4 cu design BMW M Motorsport anunta disponibilitatea noului model

  1. 16/07/2022
    Vezi toate fotografiile (7)

    Odata cu prezentarea oficiala premergatoare weekendului de curse SRO de la Virginia International Raceway (SUA), BMW M Motorsport a intrat in faza de vanzare a noului BMW M4 GT4, care urmeaza sa continue succesul predecesorului sau in categoria GT4 consacrata la nivel international incepand cu sezonul 2023. Vineri, masina a fost expusa pentru prima data cu designul BMW M Motorsport, dupa ce a finalizat cu succes o cursa de test in culorile de camuflaj pe Nurburgring-Nordschleife (Gemania). Noul BMW M4 GT4 este disponibil cu un pret de 187.000 de euro net. Productia este programata sa inceapa in octombrie 2022, pentru a permite ca primele masini sa fie livrate echipelor la timp pentru inceputul sezonului 2023.
    "Ne-am asumat provocarea de a dezvolta un succesor al primei generatii de succes BMW M4 GT4", a declarat Franciscus van Meel, directorul executiv BMW M. "Folosind informatiile primite din partea clientilor si noua generatie a masinii de productie bazata pe BMW M4, echipa noastra de dezvoltare, cu o experienta bogata, a pregatit un BMW M4 GT4 mai rapid si mai fiabil si foarte emotionant."
    Noul BMW M4 GT4 a fost dezvoltat pentru a castiga curse si titluri, la fel ca predecesorul sau. In acest scop, cele mai recente tehnologii-cheie din modelul de productie au fost combinate cu o gama de componente de la fratele mai mare, BMW M4 GT3. Dezvoltatorii s-au concentrat pe patru domenii-cheie: performanta, fiabilitate, eficienta a costurilor si mentenanta. In plus, evolutiile in ergonomie si electronica au imbunatatit considerabil experienta clientilor. Acestea includ cockpit M Track, care face posibile multe setari si verificari ale automobilului direct prin intermediul elementelor de control, minimizand astfel conexiunea mai consumatoare de timp la un laptop.
    La dezvoltarea noului BMW M4 GT4, BMW M Motorsport a beneficiat de sprijinul unor parteneri puternici. Bcomp, H&R, PUMA, RAVENOL si RECARO au impartasit o competenta valoroasa in domeniile lor si, prin aceasta, au avut o contributie importanta la succesul proiectului.
    Dupa prezentarea din SUA, BMW M4 GT4 intra in faza finala de testare. Aceasta va include masina care va participa la urmatoarea cursa a Nurburgring Endurance Series si la cursa de 24 de ore de la Portimão (Portugalia). Productia pentru livrarea catre clienti urmeaza sa inceapa in octombrie 2022. Pretul net al BMW M4 GT4 a fost stabilit la 187.000 de euro. Datorita dezvoltarii aproape de productie si omologarii SRO in asteptare, masina poate fi folosita in toate seriile de curse GT4 din intreaga lume.

    Vizualizari: 496