rss

BMW M3 vine la Geneva

  1. 26/02/2007
  2. Tags: BMW M3
    Vezi toate fotografiile (2)
    Ok, nu va fi chiar noul M3, ci un concept identic cu el, exact cum s-a intamplat si actualul M5. Concomitent cu acest anunt, bavarezii au facut publice si cateva date oficiale despre cel rapid „Trei” din gama.

    Asa cum probabil stiati deja, el va avea sub capota un motor cu 8 cilindri de patru litri, derivat din V10-le lui M5 (este practic acel propulsor fara doi cilindri) ce va depasi, in traditia BMW, 100 CP/litru: cu 420 CP, el egaleaza puterea V8-ului FSI de pe Audi RS4, dar va fi ceva mai „slab” decat cel de pe C63 AMG.

    Totusi, nu conteaza puterea cat conteaza cum o transmiti, iar BMW stie foarte bine acest lucru: multmita tractiunii spate, masina va fi mult mai distractiva si mai usoara decat decat sedanul „integral” al lui Audi, iar cutia de viteze cu dublu ambreiaj (similara ca si conceptie cu DSG-ul celor din Ingolstadt) promite timpi de reactie uluitori.

    Mai mult decat atat, se zvoneste ca BMW doreste sa foloseasca componente de caroserie din fibra de carbon, pentru usurarea si echilbrarea masei masinii.

    Ramane de vazut cat vor cantari ele in pretul masinii, insa nici bavarezii nu isi permit sa riste sa devina numarul doi pe o piata unde concurenta (ale carei randuri au fost recent ingrosate de Lexus IS-F) a devenit mai puternica ca oricand.  
    Vizualizari: 930