rss

BMW M Motorsport a prezentat BMW M4 GT3 la Nurburgring: prima cursa de test urmeaza in curand

  1. 06/06/2021
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cortina este ridicata pentru BMW M4 GT3 in noul sau design BMW M Motorsport: inaintea cursei de 24 de ore de la Nurburgring (Germania), noul varf de lance BMW pentru competitii GT a fost dezvaluit in noul design, anuntand faza finala a testarii. BMW M4 GT3 va disputa prima sa cursa la 26 iunie, in etapa a patra a Nurburgring Endurance Series (NLS). Pretul de achizitie al masinii, care a suferit imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste pilotajul, eficienta costurilor si functionarea, va fi de 415.000 euro (net).
    "Activitatea de dezvoltare a BMW M4 GT3 este acum in ultima linie dreapta, iar cursa de 24 de ore de la Nurburgring este scena perfecta pe care prezintam masina in designul BMW M Motorsport si astfel sa deschidem faza finala care va duce la primele aparitii in curse", a declarat Markus Flasch, directorul executiv BMW M GmbH. "Noul BMW M4 Competition ofera baza perfecta pentru BMW M4 GT3, al carui motor a fost proiectat de la inceput pentru a fi utilizat pe circuite. Acest lucru subliniaza modul in care dezvoltarea automobilelor de serie si a masinilor de curse merg intotdeauna mana in mana la BMW M GmbH. Noua masina ofera tehnologie de ultima generatie, datorita partenerilor nostri tehnologici. Sunt printre cei mai buni in domeniile lor si suntem incantati ca ne sustin in dezvoltarea BMW M4 GT3 prin cunostintele si domeniile lor de competenta specifice. Aceasta este baza perfecta pentru o noua masina de curse de succes."
    De la inceputul anului 2020, BMW M4 GT3 a trecut prin numeroase etape de dezvoltare. Practic, acest lucru a inceput cu simulari CAD si CFD si a continuat cu utilizarea unui motor pe bancul de teste, asamblarea sasiului de teste si activitatea in tunelul aerodinamic. O etapa importanta a fost lansarea din 18 iulie 2020. A fost urmata de numeroase teste pe diferite circuite, la care multi piloti oficiali BMW au adus contributii valoroase. In decembrie 2020, la BMW SIM Live Event, Philipp Eng (Austria) a demonstrat volanul pentru BMW M4 GT3, care a fost dezvoltat impreuna cu FANATEC. Este primul volan din lume care poate fi utilizat fara modificari atat intr-o masina de curse reala, cat si intr-un simulator.
    In 2021, testele au continuat la Monteblanco (Spania), Almeria (Spania) si pe bucla Nordschleife de la Nurburgring (Germania). In prezent, masina a acumulat peste 14.000 de kilometri de teste - echivalentul a peste 70 de ore de circuit. De-a lungul acestei faze, inginerii BMW M Motorsport au muncit din greu pentru a imbunatati pilotajul si fiabilitatea masinii pentru a fi pregatita pentru curse. Obiectivul: reducerea semnificativa a costurilor ciclului de viata si a cheltuielilor de intretinere in comparatie cu predecesorul sau. Dupa lansarea si debutul in cursa in iunie, BMW M4 GT3 va fi supus mai multor teste si aparitii in cursa inainte de a fi livrat primilor clienti, care vor concura cu masina in intreaga lume in 2022.
    Cele mai mari imbunatatiri in comparatie cu predecesorul sau, BMW M6 GT3, sunt in trei domenii: manevrabilitate, rentabilitate si functionare. Echipamentul de manevrare si cockpitul BMW M4 GT3 sunt mai confortabile pentru pilotii amatori, in timp ce masina este mai blanda cu anvelopele si ofera o consistenta mai mare. Costurile mult mai reduse ale ciclului de viata si intervalele de intretinere mai lungi pentru motor si transmisie sunt factori economici vitali. Utilizarea masinii a fost mult usurata prin faptul ca multe setari de baza pot fi configurate direct prin volan, fara a fi necesara conectarea unui laptop extern.
    Pretul de achizitie al BMW M4 GT3 incepe de la 415.000 € (net) - cu 4.000 de euro mai putin decat pretul predecesorului sau, BMW M6 GT3, si aproximativ acelasi cu cel al concurentilor sai. "Competition Package" este disponibil ca optiune din fabrica, la un cost suplimentar. Acesta include dotari optionale utile, integrate si testate special pentru utilizarea in cursele de anduranta. Ca optiune speciala, pachetul include o zi de antrenament exclusiv intr-un simulator BMW M4 GT3 intern.

    Vizualizari: 1085
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »