rss

BMW M GmbH si Hans Zimmer dezvolta in comun sunetul emotional al sistemului de propulsie pentru modelele BMW M electrificate

  1. 16/05/2021
    Vezi toate fotografiile (1)

    Viitorul placerii de a conduce este electric, fara emisii locale - si caracterizat printr-un stil sportiv tipic BMW exprimat nu numai in talentul dinamic, ci si printr-o experienta sonora bogata din punct de vedere emotional. BMW IconicSounds Electric aduce un portofoliu de sunete inconfundabil in modelele BMW echipate cu un sistem de propulsie plug-in hybrid sau complet electric. Colaborarea dintre compozitorul si custodele Hans Zimmer si Renzo Vitale, director de creatie acustica la BMW Group, a produs un sunet distinctiv de transmisie pe care clientii il vor putea experimenta in curand intr-o versiune dezvoltata special pentru automobilele electrice BMW M. "Fiecare BMW are propriul sau caracter, care se reflecta in acustica pe care o produce", spune Zimmer, compozitor de muzica de film si castigator al Premiului Academiei. "Asadar, pentru modelele BMW M cu propulsie electrica am dezvoltat un sunet al sistemului de propulsie care le accentueaza intr-un mod foarte vivace experienta de condus emotionala si asigura ca performantele lor pot fi resimtite cu o intensitate si mai mare."
    Anterior, Hans Zimmer a fost implicat in dezvoltarea unui sunet ready-to-drive ce inspira pentru modelele BMW cu propulsie electrica, care induc un sentiment de emotie la perspectiva condusului electric atunci cand este apasat butonul Start/Stop. Ultimul capitol din aceasta colaborare acopera sunetele de transmisie pentru BMW iX si BMW i4, inclusiv un sunet diferentiat pentru versiunea cu specificatii M a BMW i4.
    In timp ce linistea condusului electric ofera un nivel de confort fara precedent, experienta de condus  dinamic pierde din emotie. Aici intervine BMW IconicSounds Electric pentru cei care doresc sa experimenteze placerea de a conduce cu toate simturile. In viitor, placerea condusului electric va fi sporita prin feedback acustic la fiecare miscare a acceleratiei. La fel ca modurile de condus de la bord, care pot fi selectate prin simpla apasare a unui buton, sunetul sistemului de propulsie isi ia reperele si din situatia de condus si din preferintele personale ale conducatorului. In setarea de baza, BMW IconicSounds Electric foloseste un timbru special pentru a transmite caracterul de baza al unui model electric al marcii BMW. O atmosfera captivanta si placuta este creata in BMW i4 in modul COMFORT. Atunci cand conducatorul apasa acceleratia, relatia directa dintre modul in care este condus automobilul si sunetele generate este imediat dezvaluita: experienta sonora se aprofundeaza pe masura ce acceleratia si viteza cresc. In modul SPORT, in special, spectrul auditiv al automobilului este mai dominant si mai puternic, sunetul oferind o completare constanta a situatiei de condus. Procesele sistemului de propulsie sunt inregistrate in milisecunde, iar acceleratia, schimbarile de sarcina sau recuperarea au un acompaniament acustic adecvat. Doar atunci cand automobilul circula in modul ECO PRO, feedbackul acustic este redus la minimum. In aceasta situatie functionarea silentioasa a sistemului de propulsie subliniaza decizia conducatorului de a adopta un stil de condus ultraeficient.
    In versiunea dezvoltata special pentru modelele BMW M electrificate, sunetul de propulsie al BMW i4 este completat cu energie suplimentara. In plus, diferentierea dintre modurile COMFORT si SPORT este deosebit de puternica. In general, nota sistemului de propulsie afiseaza un profil acustic mai putin armonios, dar antrenant si tehnic. Acceleratia declanseaza o intensificare bogata a dezvoltarii acusticii, reflectand in mod autentic caracterul de performanta al automobilului. "Cand apesi pedala unei automobil M, vei avea o emotie continua", spune designerul de sunet Renzo Vitale. "Am tradus acest sentiment intr-un sunet de propulsie care exprima o fuziune intre puterea superioara si energia fluenta."
    Hans Zimmer si Renzo Vitale au dezvoltat deja sunetul sistemului de propulsie pentru BMW Vision M NEXT dezvaluit in 2019 si BMW Concept i4 prezentat in anul urmator. Numeroase invataturi din acest proces creativ au fost canalizate acum catre proiectarea sunetului pentru viitoarele automobile produse in serie.
    Noile sunete de transmisie dezvoltate ca parte a colaborarii cu Hans Zimmer sunt asteptate sa apara la BMW i4 si BMW iX pe parcursul anului 2022. IconicSounds Electric este oferit standard la BMW iX si poate fi comandat ca optiune pentru BMW i4 . La automobilele cu date de constructie anterioare, noul pachet de sunet devine disponibil prin intermediul Remote Software Upgrade, in cazul in care clientul doreste. Noul spectru include un sunet ready-to-drive si un sunet de oprire, plus un sunet al sistemului de propulsie care va fi disponibil in versiunea relevanta pentru modelele BMW si automobilele BMW M cu sistem de propulsie electrificat.

    Vizualizari: 823