rss

BMW iX si BMW i4 mai aproape de lansare in Romania

  1. 02/10/2021
    Vezi toate fotografiile (1)

    BMW iX si BMW i4 se bucura deja de un interes deosebit pe piata locala. Ambele modele au deja un numar important de comenzi ferme si mare parte din productia urmatoarelor luni deja alocata.
    BMW iX vine ca o alternativa electrica intr-un segment de piata unde BMW este cel mai puternic reprezentat – SUV-urile din segmentul superior care reprezinta cea mai mare cota din vanzarile marcii in Romania, cu debutul planificat pentru jumatatea lunii noiembrie a acestui an.
    Atat BMW iX, cat si BMW i4 folosesc tehnologia BMW eDrive de a cincea generatie care asigura performante dinamice, dar si eficienta pentru o autonomie mare. Randamentul noilor motoare este 93%, una din cele mai bune valori din industrie. in acelasi timp au fost proiectate sa fie mai sustenabile, utilizand mai putine resurse precum cobalt (redus la o treime in continutul de baterii) sau pamanturi rare (pentru motorul asincron deosebit de avansat), dar si urmarind angajamentul furnizorilor pentru o functionare mai curata, asa cum este cel al producatorilor de celule de baterii care folosesc doar energie din surse regenerabile in procesul de fabricare.
    BMW iX se bazeaza pe un nou set de instrumente care acopera diverse domenii de dezvoltare - arhitectura retelei de la bord, software, servicii digitale, conectivitate si functii de condus autonom. Transformari semnificative pot fi observate in ultima generatie a sistemului iDrive de control/operare, a gestionarii extrem de eficiente a energiei si a numeroaselor sisteme inovatoare de asistare a condusului, dar si in ceea ce priveste materiale noi, cu accent pe dezvoltare durabila.
    Variantele de model disponibile de la lansare vor fi alimentate de un motor electric pe puntea fata si un altul pe puntea spate, care impreuna produc o putere a sistemului de 385 kW/523 CP la BMW iX xDrive50 si 240 kW/326 CP la BMW iX xDrive40, cu autonomii maxime evaluate in standardul WLTP intre 425 km si 630 km si un nivel de incarcare la putere maxima de pana la 150 km in 10 minute.
    Cu un pret de 78.838 de euro (cu TVA) pentru versiunea BMW iX xDrive40, noul model se pozitioneaza deja la un nivel de pret comparabil cu BMW X5 xDrive40d sau xDrive45e, fara a lua in calcul programul guvernamental Rabla Plus. Mai bine de 75% din targetul pentru final de an este deja acoperit cu comenzi ferme in proportie de peste 66%.
    BMW i4 aduce pentru prima data mobilitatea complet electrica in clasa medie premium - si, prin aceasta, in centrul marcii BMW. BMW i4 combina o abordare deosebit de sportiva a placerii de condus fara emisii la nivel local cu spatiul si caracterul practic ale unui coupe cu patru usi.
    BMW i4 este disponibil in doua variante de model de la lansare, dintre care una este primul automobil BMW M cu un sistem de propulsie electric. BMW i4 M50 foloseste un motor electric atat pe puntea fata, cat si pe cea spate pentru a produce o putere totala de 400 kW/544 CP. BMW i4 eDrive40 combina un motor electric de 250 kW/340 CP cu tractiunea spate clasica. Autonomia evaluata conform ciclului de testare WLTP este intre 520 si 585 km, in functie de tipul de model, si o autonomie maxima castigata de 164 km in numai 10 minute de incarcare.
    Cu un pret de inceput de 52.955 de euro (cu TVA) pentru versiunea eDrive40 si 65.986 de euro (cu TVA) pentru M50, noul BMW i4 se pozitioneaza foarte competitiv in gama de modele coupé cu patru locuri, la un nivel comparativ cu motorizarile pe benzina fara a lua in calcul programul guvernamental Rabla Plus. Cu o lansare pe piata locala programata pentru finalul lunii februarie 2022, noul model are deja cateva zeci de comenzi ferme pentru Romania.
    "Cu BMW i4 si BMW iX avem doua modele electrice care intra pe segmente deosebit de apreciate. Raspunsul pietei este unul exceptional – incepem deja cu un numar important de zeci de comenzi ferme inainte de lansare. Avem alaturi de noi o retea de dealeri care vand automobile electrice de mai bine de cinci ani, au experienta si oameni pasionati. Estimam ca pana la sfarsitul anului aproximativ 20% din vanzarile BMW si 30% din vanzarile MINI in Romania vor fi deja modele electrificate, electrice si plug-in. Avem produse foarte bune, noi modele importante planificate in perioada urmatoare si o retea puternica. Suntem pozitionati pentru a face electrificarea main stream pentru BMW Group in Romania", declara Dr. Josef Reiter, director general BMW Group Romania.

    Vizualizari: 1398