rss

BMW iX M60 disponibil pentru comenzi in Romania, pretul de inceput este de 106050 Euro fara TVA

  1. 13/02/2022
    Vezi toate fotografiile (2)

    Gama BMW de modele pur electrice se extinde constant, ca parte a strategiei sale pe termen lung. BMW iX M60, care combina tehnologia avansata a modelelor BMW i si versatilitatea modelelor BMW X cu emotiile tipice vehiculelor BMW M, devine disponibil pentru comenzi.
    BMW iX M60 combina excelenta BMW in trei domenii distincte din lumea automobilului. BMW i este un sub brand dezvoltat pentru a dezvolta in libertate maxima noi tehnologii care sa defineasca automobilului sustenabil al viitorului – nu doar cu emisii zero la deplasare, dar si constructie inteligenta, cu impact minim asupra mediului si respectand principiile economiei circulare . Prin BMW X marca a deschis segmentul Sports Activity Vehicle, aducand experienta de condus specifica marcii cu adevarat intr-o noua dimensiune. BMW M aniverseaza in acest an jumatate de secol de la lansarea diviziei de motorsport a marcii, mereu pionier in a livra performanta remarcabila in forma unor automobile versatile.
    In premiera BMW iX M60 preia atributele acestor trei directii de dezvoltare intr-un automobil dezoltat pentru a fi sustenabil, versatil, cu performante de top.
    BMW iX este un automobil electric dezvoltat atent pentru un impact minim asupra mediului – de la selectia atenta a materialelor cu multe materii prime reciclate (inclusiv pana la 50% aluminiu reciclat sau  pana la 60 kg de plastic recilat), pana la un porces de asamblare finala in fabrica BMW din Dingolfing carbon neutral, care foloseste energie regnerabila din surse locale pentru eficienta energetica maxima.
    Trenul de rulare de generatia a 5-a combina foloseste doua motoare sincron sofisitcate, deosebit de eficiente, care folosesc un sistem rotor fara pamantul rare, pentru a oferi un sistem inteligent de tractiune integrala care ofera in total 619 CP si 1100 Nm in mod launch control pentru un sprint 0-100 de 3,8 secunde (toate valori provizorii, la data publicarii acestui comunicat de presa, perfomanta maxima livrata in modul Launch Control). Suplimentar, acestea ofera un nivel de eficienta de 93%, alaturi de o densitate de putere optimizata.
    Acumulatorul de inalta tensiune foloseste o chimie a celulelor de ultima generatie NMC811, cu densitate enegetica crescuta si continut de Cobalt redus cu 66%. Capacitatea neta a bateriei este de 105,2 kWh (111,5 kWh brut) pentru o autonomie evaluata in ciclu WLTP de pana la 575 km. Cu o putere maxima de incarcare de 200 kW, noul BMW iX M60 poate creste autonomia la incarcare cu pana la 150 km in 10 minute.
    Noul model poate fi comandat in Romania la un pret de 106050 Euro fara TVA (126199.5 Euro cu TVA), productia noului model fiind programata sa demareze in luna martie a acestui an.

    Vizualizari: 512