rss

BMW inregistreaza trei nume noi

  1. 26/09/2007
  2. Tags: Masini de curse, Volvo
Fabricantul bavarez a creat trei noi marci inregistrate, sugerand ca are de gand sa produca in viitorul apropiat trei noi modele.

Cele trei – BMW M10, BMW 555 si Progressive Activity Sedan – ar putea figura pe caroseriile unui supercar, a unui mega Serie 5 sau respectiv, a unui cross-over ramas invaluit inca intr-un mister total.

BMW M10 ar putea fi succesorul de drept al celebrului M1 de la sfarsitul anilor ’70, iar vestile despre el au aparut inca de anul trecut, cand o “scurgere” de informatii de la o companie italiana de tuning dezvaluia ca germanii pregatesc un supercar cu motor V10. Pana in ziua de azi, se stie ca se va produce intr-un numar restrans de exemplare, ca va atinge aproape 345 km/h si ca va ajunge in showroom-uri undeva in 2009.

In ceea ce-l priveste pe BMW 555, se zvoneste ca acesta va fi un nou model de top in gama lui Serie 5, propulsat de o versiune supraalimentata a motorului V8 de cinci litri (sunt voci care sugereaza insa ca ar fi vorba de un nou V8 de 5,5 litri, programat sa-l inlocuiasca pe cel de sub capota lui 550i). Practic, daca scenariul sta in picioare, am putea asista la o mutare similara cu cea facuta in cazul lui 335i, masina care a umplut golul dintre 330i si M3.

In sfarsit, Progresive Activity Sedan, cel mai ambiguu dintre toate cele trei nume, s-ar putea referi la o noua incercare a lui BMW de a incrucisa doua modele aparent antagonice, asa cum a fost cazul lui X6 (nascut dintre un SUV si un coupe).

Unii spun ca ca ar putea fi chiar numele final al lui BMW V5, cross-over-ul destinat sa fie adversarul lui Mercedes R-Klasse, recent spionat pe Nurburgring, dar nu vom sti probabil cu certitudine decat in ultimele clipe de dinaintea debutului. Sau, poate cine stie...
Vizualizari: 952