rss

BMW i7 prezentat in avanpremiera in Romania sub umbrela "Tech magic"

  1. 03/07/2022
    Vezi toate fotografiile (2)

    "De-a lungul istoriei, BMW Seria 7 a facut salturi tehnologice care au ajuns sa redefineasca intreaga industrie auto. Acum, intai prin noul BMW i7 si, ulterior, prin versiunile hibride BMW Seria 7, limuzina de lux deschide o noua dimensiune de <<tech magic>> pentru o experienta de lux exclusiva atat pentru cel de la volan, cat si pentru pasageri. Primirea exceptionala de care s-a bucurat noul model arata ca magia functioneaza", a explicat Dr. Josef Reiter, director general BMW Group Romania.
    Limuzina de varf a marcii a promovat in industrie sistemele electronice de control al tractiunii sau interfata cu utilizatorul pe baza de ecrane, de exemplu. Acum, noile BMW i7 si BMW Seria 7 vin cu un pachet fara precedent de tehnologii sofisticate.
    Peste 50 de invitati media si aproximativ 120 de clienti au participat la avanpremiera noului model la Bucuresti. Entuziasmul cu care a fost primit noul BMW i7 este reflectat de un numar de aproape zeci de discutii avansate si primele comenzi au fost deja inregistrate cu aproape sase luni inainte de lansarea noului model. Pana la finalul anului va debuta versiunea integral electrica BMW i7. Pretul de inceput este 111300 euro fara TVA (132447 euro cu TVA) pentru un sistem cu doua motoare, cu un total de 544 CP, tractiune integrala si autonomie conform standardului WLTP de pana la 625 km. In primavara anului viitor, oferta va fi completata de doua versiuni plug-in hybrid sustinute de un motor pe benzina, cu sase clindri in linie, si de o motorizare diesel cu sistem mild-hybrid de 48V.
    BEO Cafe Bucuresti, un spatiu dedicat sistemelor de sunet high-fidelity, cel mai nou showroom Bowers & Wilkins si Bang & Olufsen, a gazduit prezentarea exclusiva a noului BMW i7. A oferit un cadru confortabil, cald, dar si cu multa tehnologie spectaculoasa care a completat perfect prezenta spectaculoasa a noului BMW i7.
    Unul din elemente magice ale noii limuzine electrice de lux este sistemul de sonorizare Bowers & Wilkins Diamond Surround, o implementare personalizata, dezvoltata special pentru elegantul interior al noului Seria 7. Spatialitatea si sunetul rafinat sunt asigurate de utilizarea difuzoarelor Diamond Dome Tweeters, folosite in componenta boxelor hi-fidelity din seria 800 prezente atat in studiouri de productie celebre, ca Abbey Road Studios, dar si in componenta celor mai sofisticate sisteme audio pentru domeniul rezidential. Sonorizarea vine in optiunea Premium cu 36 de difuzoare, o putere totala de 1965 watt. La eveniment, participantii au putut compara performanta audio din interiorul noului BMW Seria 7 cu un sistem audio pentru casa bazat pe boxele de podea Bowers & Wilkins 802 D4 impreuna cu o suita de componente de la Chord Electronics, in valoare totala de peste 60.000 de euro.
    Demonstratiile de tehnologie fascinanta BMW i7 au inclus mai multe sisteme noi. Au fascinat comenzile sofisticate de deschidere si inchidere electrica ale usilor care pot fi controlate din butoane din exterior sau interior, din meniul iDrive, programate pentru controlul gesturilor sau butonul special de pe cheie. Sistemul inteligent de comanda vocala localizeaza in masina persoana care plaseaza comanda si poate raspunde automat, inclusiv la comanda de inchidere sau deschidere a usii.
    BMW Interaction Bar a fost un alt element de atractie. Bara iluminata spectaculos in spatele unui strat transparent complex creeaza o atmosfera unica prin diverse scheme de culori care raspund la My Modes sau la diverse actiuni, cum ar fi deschiderea usilor sau activarea avariilor.
    Locurile din spate varjesc cu BMW Theater Screen, ecranul tactil de 31,3 toli (79,5 cm) si rezolutie 8K care poate fi reglat pe mai multe pozitii pentru a asigura o experienta captivanta de vizionare. Pasagerii pot viziona filme si videoclipuri, se pot juca (chiar si la o consola moderna de jocuri precum Sony Playstation sau Microsoft Xbox cu conectare HDMI), pot asculta muzica si pot face streaming de continut video. Pentru aceasta din urma, Amazon Fire TV combina productiile originale populare, transmisiunile live de sport si stiri intr-o experienta de divertisment bogata si variata.
    O experienta culinara speciala a fost pregatita de Chef Alexandru Dumitru. Alex, cu grija pentru ingrediente si gatind in conceptul "from farm to table", a oferit un raspuns atentiei BMW pentru dezvoltare durabila. Noul BMW i7, dar si viitoarele modele BMW Seria 7 dispun de un pachet amplu de masuri pentru minimizarea impactului asupra mediului - de la utilizarea exclusiva a energiei din surse regenerabile, inclusiv pentru productia de baterii, la atentia pentru materiale care includ, de exemplu, aproximativ 50% aluminiu reciclat, dar si o cantitate extinsa de plastic reciclat sau, pentru prima data, pielea vegana "Veganza".
    Alexandru Dumitru a fost desemnat chef-ul anului in Romania in 2019 de prestigiosul ghid Gault & Millau Romania, in timp ce prestigiosul The World's 50 Best Restaurants a introdus unul din restaurantele sale in lista 50 Best Discovery. Alex are acum mai multe proiecte culinare cu Restaurantul Anika in pirm plan, acolo unde ofera o bucatarie moderna romaneasca cu ingrediente locale.
    La exterior, invitatii au fost asteptati de o sculptura a lui Vlad Tenu, un artist si arhitect romano-britanic ce traieste la Londra prezentata. Lucrarea oferita de Galeria Galateca se numeste MINIPLEX si o instalatie de arta ce are sustenabilitatea si continua transformare ca principii de baza. Lucrarea este bazata pe un sistem nascut din ideea unei piese de design care poate fi reconfigurata la infinit. Face parte din conceptul Minimal complexity si din procesul creativ al lui Vlad tenu legat de natura, pe care o observa cu atentie si incearca sa descifreze cele mai rafinate modele si mecanisme ale acesteia. Concentrandu-se pe suprafete minime periodice, procesul de proiectare genereaza conceptele de simetrie si repetitie multidimensionala, creand suprafete continue modulare care sunt infinit extensibile. Instalatia prezenta este generata algoritmic, este complet inovatoare si realizata cu o atentie deosebita la detaliu. Poate fi asamblata intr-o varietate de geometrii de suprafata, la fel ca un puzzle 3D.
    Noul BMW i7 prezinta pentru prima data un set de faruri de zi din cristale Swarovski foarte spectaculos, iar Vlad tenu a co-fondat FORÆVA, care, in colaborare cu Swarovski, a proiectat si produs in 2018 o rochie de cristal realizata din 25.000 de cristale Swarovski, pe aceleasi principii utilizate in arhitectura prezentei instalatii. Rochia a devenit si mai celebra pentru ca a fost purtata de Björk in cadrul turneului ei din acel an.
    Multa din magia tehnologica nu a putut fi inca experimentata in formatul scurt al prezentarii si doar static. Noile BMW i7 si BMW Seria 7 vin cu un pachet de solutii sofisticate pentru motorizari si sisteme dinamice care include generatia a cincea de sistem de rulare electric BMW eDrive, suspensia pneumatica pe ambele punti care este disponibila standard sau Directia Activa Integral oferita optional. Functia de stabilizare activa a ruliului, inclusa ca parte a optiunii Executive Drive Pro, utilizeaza acum un motor electric de 48V. Pe langa reducerea miscarilor de ruliu cauzate de denivelarile drumului pe o parte a masinii, noua sa functie Active Roll Comfort ajusteaza activ si garda la sol a caroseriei pe partea corespunzatoare a automobilului. Sistemul de control al patinarii rotilor ARB asigura ca interventiile corective sunt efectuate si mai rapid si mai precis in situatiile de condus solicitante. Cea mai recenta generatie a sistemului de franare integrat functioneaza acum cu o precizie si mai mare, contribuind la asigurarea unei manevrabilitati sigure si a asa-numitului control cu o pedala de fiecare data cand conducatorul franeaza.
    BMW i7 si BMW Seria 7 vor fi primele automobile ale marcii care vor oferi sistemul de condus autonom Level 3 pentru deplasari relaxate pe autostrada. In acelasi timp, noile modele dispun de un pachet amplu de solutii sofisticate de asistenta, inclusiv un pachet de parcare automata care permite memorarea si parcurgerea automata a drumului de pana la 200m (de exemplu, in curtea interioara), pana la locul de parcare.

    Vizualizari: 793
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »