rss

BMW i Ventures anunta o investitie principala in tehnologia verde de rafinare a litiului de la Mangrove Lithium

  1. 04/06/2022
    Vezi toate fotografiile (1)

    BMW i Ventures a anuntat o investitie principala in runda de finantare Seria A-1 a Mangrove Lithium, o platforma modulara flexibila pentru materie prima care produce carbonat si hidroxid de litiu pentru baterii pentru a imbunatati profilul de dezvoltare durabila al litiului. BMW i Ventures i se alatura investitorului existent, Breakthrough Energy Ventures.
    Procesul electrochimic al companiei elimina necesitatea unei fabrici de carbonat, reducand costurile de operare si timpul asociat cu prima conversie a materiei prime in carbonat de litiu. Acest lucru este esential pentru viitorul automobilelor electrice, deoarece este necesara o productie durabila si scalabila de litiu pentru a satisface cererea tot mai mare de baterii.
    Solutia modulara Mangrove poate fi scalata la orice capacitate, la punctul de extractie sau la punctul de productie sau reciclare si poate fi amplasata impreuna cu producatorii de litiu din amonte sau producatorii de catozi si celule. Aceasta permite o alocare mai diversificata a capacitatilor de rafinare la nivel mondial.
    Tehnologia Mangrove este solutia cu cel mai mic consum de energie de pe piata, deci nu este doar cea mai putin costisitoare solutie, ci si cea mai ecologica. Locatiile cu surse regenerabile de energie ar putea aproape sa-si elimine amprenta de carbon, precum si majoritatea reactivilor daunatori utilizati in rafinarea litiului de astazi.
    "Observam o nevoie tot mai mare pentru aceste tipuri de tehnologii pe masura ce cererea de litiu creste, iar accesibilitatea la solutiile ecologice ramane limitata in prezent", a declarat Kasper Sage, partener executiv la BMW i Ventures. "Tehnologia de baza a Mangrove ofera oportunitatea de a imbunatati fundamental lantul de aprovizionare al productiei de litiu, deblocand o noua aprovizionare cu litiu intr-un mod mai ecologic."
    Mangrove are misiunea de a debloca un viitor cu energie curata, alimentat de baterii, cu un acces imbunatatit, renetabil, la litiu de calitate pentru baterii. Tehnologia ofera cea mai buna solutie pentru a facilita un lant de aprovizionare rezistent cu instalatiile sale mobile, capacitatea de a procesa materii prime atat clorura, cat si sulfat si de a furniza carbonat sau hidroxid de litiu de calitate pentru baterii. Aceasta se diferentiaza de alte tehnologii datorita capacitatii sale de a produce carbonat de litiu sau hidroxid de litiu de puritate ridicata dintr-o diversitate de materii prime cu un consum redus de energie si rate ridicate de recuperare.
    "Viziunea noastra este de a face rafinarea verde a litiului o realitate. Abordarea noastra modulara ne permite sa adaptam capacitatea de productie intr-un mod flexibil. Prin eliminarea unui intreg pas de conversie din proces, economisim costuri si energie, facand proiecte fezabile, care altfel nu ar fi viabile financiar", spune Saad Dara, director executiv al Mangrove Lithium. "Abilitatea de a reduce CapEx si OpEx va creste ratele de rentabilitate a investitiilor si va consolida capacitatea de succes a proiectului."
    Noua investitie va fi folosita pentru a accelera si mai mult lansarea primei fabrici comerciale a Mangrove.

    Vizualizari: 640
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »