rss

BMW Group si Mercedes-Benz Mobility intentioneaza sa vanda joint-venture-ul de car-sharing SHARE NOW catre Stellantis

 1. 07/05/2022
  Vezi toate fotografiile (1)

  Mercedes-Benz Mobility si BMW Group intentioneaza sa vanda joint-venture-ul SHARE NOW catre Stellantis. Recent, cele trei companii au semnat un acord in acest sens si au convenit sa nu dezvaluie detaliile tranzactiei. De asemenea, aceasta este supusa aprobarii de catre autoritatile antitrust relevante.
  Vanzarea filialei de car-sharing contribuie la realinierea societatilor joint-venture-urilor de mobilitate: in viitor, actionarii intentioneaza sa se concentreze pe doua domenii centrale de afaceri cu potential ridicat de crestere: mobilitatea digitala multipla (FREE NOW) si serviciile digitale legate de incarcarea automobilelor electrice (CHARGE NOW).
  Gero Gotzenberger, director de strategie si investitii la Mercedes-Benz Mobility: "Suntem mandri ca am infiintat segmentul de car-sharing in sistem free-floating cu car2go. Desi Mercedes-Benz se va concentra mai mult pe afacerea sa de baza in segmentul de lux, car-sharing va ramane o parte importanta a mobilitatii urbane si un element esential in oferta de mobilitate la FREE NOW. Cu FREE NOW si CHARGE NOW, ne concentram pe doua segmente de crestere care vor continua sa ofere clientilor nostri intreaga gama de servicii de mobilitate in viitor si sprijina extinderea mobilitatii electrice."
  Rainer Feurer, director de investitii corporate la BMW Group, adauga: "Joint-venture-urile de mobilitate au fost pionieri in Europa - FREE NOW si CHARGE NOW au avut mare succes in construirea unei platforme software pentru cat mai multi jucatori in segmentele respective. Cu aplicatiile FREE NOW si CHARGE NOW, dorim sa oferim clientilor nostri o gama completa si larga de servicii digitale. Noua orientare ne permite sa ne extindem activitatile mai rapid si astfel sa obtinem o crestere profitabila in continuare in cel mai scurt timp posibil."
  FREE NOW este un pionier al mobilitatii multimodale cu platforma sa digitala Mobility-as-a-Service - astazi, compania ofera acces la aproape 180.000 de automobile in peste 150 de orase in aplicatia FREE NOW prin intermediul retelei sale de parteneri. Cu un singur clic, utilizatorii pot ajunge la cea mai mare selectie de vehicule din Europa, de la scutere electrice la biciclete electrice, mopede electrice si car sharing pana la taxiuri si automobile cu sofer. Astfel, FREE NOW indeplineste nevoia de a putea alege liber cea mai buna cale de a ajunge de la A la B cu o aplicatie de mobilitate. Integrarea tot mai mare a transportului public si implementarea unui buget de mobilitate anul trecut demonstreaza perspectiva de crestere vizata a aplicatiei de mobilitate multimodala.
  In 2021, FREE NOW a inregistrat cifre puternice de crestere in sectorul multimodal - si anume trotinete electrice, biciclete electrice, mopede electrice si car-sharing - si a reusit aproape sa tripleze numarul de tranzactii fata de anul precedent, in ciuda pandemiei. in acest an, FREE NOW isi extinde si mai mult oferta de mobilitate multipla - si in domeniul car-sharing: automobilele SIXT share, Miles si SHARE NOW pot fi rezervate prin intermediul aplicatiei. Un total de 10 parteneri de mobilitate noi vor fi integrati pe platforma in 2022, creand noi optiuni de mobilitate pentru utilizatorii actualii (56,8 milioane). in primul trimestru al anului 2022, tranzactiile FREE NOW au crescut cu un total de 31,4% fata de acelasi trimestru al anului precedent, aratand o tendinta de crestere puternica.
  Digital Charging Solutions GmbH (DCS), care se afla in spatele marcii CHARGE NOW, reuneste conducatori de automobile electrice si operatori de statii de incarcare din 31 de tari europene. Liderul de piata ofera servicii digitale ca solutii white label (produse sau servicii care au fost concepute si aprobate de o companie, astfel incat sa poata fi vandute unui concern), de la acces vast la infrastructura de incarcare a peste 300.000 de puncte de incarcare din Europa pana la facturarea completa. In prezent, DCS acopera mai mult de 85% din serviciile de incarcare din Europa - mai mult decat orice alt furnizor. De asemenea, prin CHARGE NOW for Business, DCS ofera software-ul de varf pentru gestionarea flotelor de masini electrice. Compania beneficiaza de cererea tot mai mare de mobilitate electrica. Intrarea bp ca al treilea actionar in 2021 consolideaza DCS pentru a valorifica pe deplin potentialul de crestere suplimentara. Acordul de cooperare cu HERE, platforma pentru date si tehnologie location based in primul trimestru al anului 2022, precum si parteneriatul cu smart si ABB-E-Mobility inainte de premiera smart #1 electric subliniaza impulsul puternic a DCS.
  In primele trei luni ale anului, joint-venture-urile de mobilitate si-au dezvoltat constant produsele si au implicat alti parteneri. La 42,3 milioane, tranzactiile au fost cu aproape 30% mai mari decat in trimestrul anterior (32,6 milioane).
  Extinderea SHARE NOW in principalul furnizor de car-sharing din Europa
  SHARE NOW a fost infiintata in 2019 de catre pionierii serviciilor de car-sharing in sistem free-floating si combina ADN-ul car2go, care a fost dezvoltat de fosta Daimler AG, si DriveNow, oferta BMW Group. impreuna, ambii actionari au transformat SHARE NOW in lider de piata in Europa si l-au dezvoltat continuu, inclusiv noi oferte precum car-sharing pe termen lung.
  Odata cu achizitionarea SHARE NOW, filiala de mobilitate a Stellantis, Free2move, ar avea oportunitatea de a extinde suplimentar oferta de car-sharing in Europa si, astfel, de a raspunde nevoilor diverse de mobilitate ale clientilor sai.

  Vizualizari: 564
  Peugeot 308

  Peugeot 308

  Pret: 8.150 EUR, An: 2016, Kilometri: 181.500 detalii »

  VW Caddy

  VW Caddy

  Pret: 10.550 EUR, An: 2015, Kilometri: 122.500 detalii »

  Citroën C4 Picasso

  Citroën C4 Picasso

  Pret: 5.850 EUR, An: 2012, Kilometri: 169.000 detalii »

  Toate anunturile »