rss

BMW Group si Jaguar Land Rover anunta colaborarea pentru viitoarea generatie a tehnologiei de electrificare

  1. 10/06/2019
    Vezi toate fotografiile (1)

    Pe masura ce isi dezvolta planurile pentru mobilitatea viitorului, BMW Group se concentreaza tot mai mult pe cooperari care sa faca urmatorul nivel al tehnologiei de electrificare disponibil pe scara larga clientilor la inceputul urmatorului deceniu.

    Cooperarea intre constructorii auto de a impartasi cunostinte si resurse este importanta intr-un moment in care industria auto abordeaza provocari tehnologice precum condusul autonom, conectivitatea, electrificarea si serviciile (ACES).

    Dupa trei ani de strategie NUMBER ONE > NEXT, BMW Group isi continua drumul, stabilindu-si o pozitie solida ca unul dintre principalii furnizori de mobilitatea electrica din lume. BMW Group este lider global al pietei premium datorita celui mai vast portofoliu de automobile electrificate si are cea mai mare cota de piata intre competitorii de lux traditionali.

    Tren de rulare electric foarte integrat

    BMW Group si Jaguar Land Rover au confirmat, astazi, ca isi unesc fortele pentru dezvoltarea urmatoarei generatii de propulsii electrice, intr-o miscare care sustine evolutiile tehnologiilor de electrificare necesare pentru tranzitia la un viitor ACES.

    BMW Group si Jaguar Land Rover impartasesc aceeasi viziune strategica a tehnologiilor de propulsie electrica orientate spre viitor si ecologice. BMW Group vine cu o experienta indelungata in dezvoltarea si productia interna a numeroase generatii de propulsii electrice de la lansarea in 2013 a pionierului BMW i3. Jaguar Land Rover si-a demonstrat calitatile cu aceasta tehnologie prin lansarea Jaguar I-Pace si a modelelor sale plug-in hybrid.

    Pana acum, cea mai sofisticata tehnologie de electrificare a BMW Group include un motor electric, transmisie si electronica de putere intr-o singura carcasa. Acest motor electric nu necesita pamanturi rare, ceea ce permite BMW Group sa isi reduca dependenta de disponibilitatea lor pe masura ce continua sa isi extinda sistematic gama de modele electrificate.

    Începand de anul viitor, BMW Group va introduce aceasta unitate de propulsie electrica, a cincea generatie ("Gen 5") a tehnologiei sale eDrive, odata cu BMW iX3, modelul Sports Activity Vehicle. Propulsia electrica Gen 5 va fi sistemul de propulsie pe care se vor baza evolutiile ulterioare lansate impreuna cu Jaguar Land Rover.

    "Industria auto trece printr-o transformare abrupta. Vedem colaborarile ca fiind importante pentru succes, si in domeniul electrificarii. În Jaguar Land Rover, am gasit un partener ale carui cerinte pentru viitoarea generatie a propulsiilor electrice se potrivesc semnificativ cu ale noastre. Împreuna, avem oportunitatea de a satisface si mai eficient cerintele clientilor prin scurtarea timpului de dezvoltare si prin aducerea mai rapida pe piata a automobilelor si tehnologiilor de ultima ora ", a declarat Klaus Frohlich, membru al Consiliului de Administratie al BMW AG si responsabil pentru dezvoltare.

    Cooperarea permite BMW Group si Jaguar Land Rover sa profite de avantajul de eficienta costurilor care rezulta din dezvoltarea comuna a evolutiilor viitoare si a costurilor de planificare a productiei, precum de economiile la scara din achizitiile comune.

    O echipa comuna de specialisti BMW Group si Jaguar Land Rover, localizata in Munchen, va avea misiune de dezvoltare suplimentara a unitatilor de propulsie Gen, in timp ce productia trenurilor de rulare electrice va fi intreprinsa de fiecare partener in propriile facilitati de productie. Ambele companii vor cauta sa adere la propriile propuneri specifice marcii in orice proiect.

    Deschidere tehnologica

    Dezvoltarea mai multor tehnologii noi este necesara pentru companie pentru a indeplini cerintele clientilor si de reglementare de pe mapamond, care deseori variaza in functie de piata. Aceasta inseamna ca BMW Group va continua sa-si imbunatateasca motoarele termice, in timp ce isi va promova strategia de mobilitate electrica atat cu automobile electrice pe baterii, cat si masini plug-in hybrid, dar va investi si in tehnologii noi precum trenurile de rulare pe pile de combustie.

    Vizualizari: 1293
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »