rss

BMW Group isi consolideaza pozitia de lider in tehnologia bateriilor cu investitii in Solid Power, companie inovatoare in domeniul bateriilor solid state

  1. 04/05/2021
    Vezi toate fotografiile (1)

    Solid Power, un producator lider in industrie de baterii in stare complet solida pentru automobile electrice, a anuntat o runda de investitii Series B, in valoare de 130 de milioane de dolari, condusa de BMW Group, Ford Motor Company si Volta Energy Technologies. De asemenea, Ford si BMW Group au extins acordurile de dezvoltare comuna existente cu Solid Power pentru a asigura toate bateriile in stare complet solida pentru viitoarele automobile electrice.
    Investitia pozitioneaza Solid Power pentru a produce baterii auto la scara larga, pentru a creste productia de material asociat si pentru a extinde capacitatile de productie interna pentru integrarea auto viitoare. BMW Group si Ford isi propun sa utilizeze tehnologia de baterie in stare complet solida a Solid State, cu costuri reduse si energie ridicata, in automobilele electrice viitoare.
    "BMW si Ford au acum pozitii de lider in cursa pentru automobile electrice cu baterii solid state", a declarat Doug Campbell, director executiv si cofondator al Solid Power. "Solid Power intentioneaza acum sa inceapa sa produca baterii la scara auto pe linia-pilot de productie a companiei la inceputul anului 2022 ca urmare a angajamentului continuu al partenerilor nostri fata de eforturile de comercializare ale Solid Power".
    Solid Power si-a demonstrat capacitatea de a produce si de a scala urmatoarea generatie a tuturor bateriilor solid state care sunt proiectate pentru a alimenta automobilele electrice cu autonomie mai mare, cu costuri mai mici si mai sigure, utilizand infrastructura de productie a bateriilor litiu-ion existente.
    Pozitia de lider a Solid Power in dezvoltarea si fabricarea bateriilor in stare complet solida a fost confirmata prin livrarea a sute de celule de baterii produse pe linia de productie care au fost validate de Ford si BMW Group la sfarsitul anului trecut, formalizand planurile de comercializare ale Solid Power cu cei doi parteneri auto de lunga durata ai sai.
    "Tehnologia bateriilor solid state este importanta pentru viitorul automobilelor electrice si de aceea investim direct", a declarat Ted Miller, managerul Ford al subsistemelor de electrificare si al cercetarii surselor de alimentare. "Prin simplificarea proiectarii bateriilor solid state in comparatie cu bateriile litiu-ion, vom putea creste autonomia automobilului, imbunatati spatiul interior, vom avea costuri mai mici si o valoare mai buna pentru clienti si integram mai eficient acest tip de tehnologie a celulei de baterie solid state in procesele de productie existente a celulelor litiu-ion."
    "A fi lider in tehnologia avansata a bateriilor este de cea mai mare importanta pentru BMW Group. Dezvoltarea bateriilor solid state este unul dintre cei mai promitatori si importanti pasi catre automobile electrice mai eficiente, mai durabile si mai sigure. Acum am facut urmatorul pas pe aceasta cale cu Solid Power", a declarat Frank Weber, membru al Consiliului de Administratie al BMW AG, responsabil pentru dezvoltare. "Impreuna am dezvoltat o celula solid state de 20 Ah, care este absolut remarcabila in acest domeniu. In ultimii 10 ani, BMW a crescut continuu competenta legata de celulele de baterie - parteneri importanti precum Solid Power impartasesc viziunea noastra despre o mobilitate cu emisii zero."
    Solid Power produce in prezent baterii solid state, multistrat, de 20 Ah pe linia de productie continua a companiei, care utilizeaza exclusiv procesele si echipamentele standard de productie litiu-ion din industrie.
    Atat Ford, cat si BMW Group vor primi celule de 100 Ah la scara completa pentru testarea integrarii in automobile incepand cu 2022. Tehnologia platformei solid state a Solid Power permite producerea de designuri de celule unice care se asteapta sa indeplineasca cerintele de performanta pentru fiecare partener auto . Modelele de celule cu adevarat solid state ale Solid Power ating densitati de energie mai mari, sunt mai sigure si se asteapta sa coste mai putin decat celulele de baterii litiu-ion cele mai performante de astazi.
    "Volta a investit timpuriu in Solid Power, cand echipa noastra de specialisti in energie si comercializare a constatat nu numai ca aveau tehnologii promitatoare, ci si un accent fundamental pe productie. La urma urmei, o baterie revolutionara nu isi va gasi un loc pe piata daca nu poate fi produsa la scara cu costuri acceptabile", a declarat Dr. Jeff Chamberlain, director executiv al Volta Energy Technologies, un fond de investitii - desprins din Laboratorul National Argonne al Departamentului de Energie al SUA - care s-a concentrat pe investitiile in inovatiile avansate de stocare a energiei si baterii. "Faptul ca Solid Power produce deja baterii multistrat complet solide utilizand echipamente standard in industrie pentru productia comerciala automatizata este motivul pentru care Volta este incantat sa isi intensifice investitiile anterioare. Parteneriatul companiei cu BMW si Ford va accelera si mai mult comercializarea completa a bateriilor Solid Power si va pozitiona ambele companii auto pentru a fi printre primele care au pe sosele automobile electrice alimentate solid state mai sigure, accesibile, cu energie ridicata."

    Vizualizari: 784
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »