rss

BMW Group foloseste vopsele durabile realizate din deseuri biologice

  1. 21/05/2022
    Vezi toate fotografiile (1)

    BMW Group foloseste tehnologii inovatoare in eforturile sale catre o dezvoltare durabila si de a profita de noi optiuni pentru conservarea resurselor si reducerea emisiilor de la vopsirea caroseriei. BMW Group este primul producator de automobile din lume care foloseste vopsele mate realizate din biomasa in loc de titei la fabricile sale europene. In plus, fabricile BMW Group din Leipzig si Rosslyn (Africa de Sud) folosesc si protectie impotriva coroziunii produsa in mod durabil. Materiile prime regenerabile, cum ar fi deseurile biologice sau deseurile de la statiile de tratare a apelor uzate, servesc drept materie prima pentru vopsele. Reducerea emisiilor de CO2 determinate intr-un proces certificat de TUV se ridica la peste 15.000 de tone de emisii de CO2 pana in 2030.
    "Prin reducerea utilizarii de materii prime fosile, putem conserva resursele naturale si, in acelasi timp, putem reduce emisiile de CO2. Pentru a realiza acest lucru ne bazam din ce in ce mai mult pe inovatiile de dezvoltare durabila in reteaua noastra de furnizori", spune Joachim Post, membru al Consiliului de Administratie al BMW AG, responsabil pentru achizitii si reteaua de furnizori. "Vopselele inovatoare pe baza de materii prime regenerabile reprezinta un pas important in aceasta directie."
    Deseurile organice inlocuiesc resursele fosile
    Procesul de productie inovator al BASF face posibila inlocuirea precursorilor pe baza de petrol, cum ar fi nafta, cu materii prime regenerabile din deseuri organice, incepand din primele etape ale productiei de vopsele. Acest lucru nu numai ca reduce consumul de resurse fosile, dar evita si emisiile de CO2 asociate productiei, transportului si procesarii titeiului.
    Protectia anticoroziva si vopselele mate utilizate la uzinele BMW Group din Leipzig si Rosslyn sunt identice din punct de vedere chimic cu vopselele utilizate anterior, cu toate aceleasi proprietati ca si acoperirile de caroserie fabricate in mod conventional. Deoarece acoperirile pe baza bio si cele conventionale sunt produse pe aceeasi linie, BASF adopta o abordare a echilibrului de masa certificata extern.
    Cantitatea de vopsea achizitionata de BMW Group este calculata a fi exact echivalenta cu cantitatea de bionafta si biometan care ar fi necesara pentru o productie 100% fara petrol. Procesul de fabricatie durabil reduce emisiile de CO2 din productia de vopsea cu peste 40%. Cele doua fabrici BMW Group din Leipzig si Rosslyn produc in medie aproximativ 250.000 de automobile pe an.

    Vizualizari: 676
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »