rss

BMW Group aduce sistemele de propulsie electrice in Austria: extinderea productiei si dezvoltarii la uzina de motoare Steyr

  1. 03/07/2022
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cu incepere din 2025, urmatoarea generatie de sisteme de propulsie electrice va fi creata in Steyr - cu productie si dezvoltare tot aici - pe masura ce uzina BMW Group din Steyr se angajeaza spre un viitor electrificat. BMW Group va investi aproximativ un miliard de euro in dezvoltarea competentelor in acest domeniu pana in 2030. Cresterea semnificativa a capacitatii, care a fost anuntata de companie in cadrul unui eveniment ce avut loc luni, 20 iunie, va asigura ca uzina Steyr din Austria Superioara ramane locatia principala pentru sisteme de propulsie a BMW Group.
    Competenta combinata in sisteme de propulsie: cea mai noua generatie de sisteme de propulsie electrice vine la Steyr
    "Aceasta fabrica a dezvoltat si a produs motoare termice pentru marcile noastre BMW si MINI de mai bine de 40 de ani. Unul din doua automobile BMW Group din intreaga lume are deja o «inima» construita in Steyr. Din 2025, aici vom dezvolta si vom produce si urmatoarea generatie de sisteme de propulsie electrice", explica Milan Nedeljkovic, membru al Consiliului de Administratie al BMW AG, responsabil pentru productie. "Anii de experienta si competenta bogata in sisteme de propulsie fac din uzina BMW Group din Steyr locatia ideala pentru mobilitatea durabila a viitorului", a adaugat el la lansarea proiectului.
    La evenimentul de anuntare a proiectului, cancelarul austriac Karl Nehammer a adaugat: "Industria este un partener important atunci cand vine vorba de consolidarea Austriei ca centru de afaceri, crearea de locuri de munca si stimularea inovatiei. Este un factor favorizant pentru o lupta eficienta si durabila de succes impotriva schimbarilor climatice. In prezent, BMW Group in Austria este deja o companie model in toate aceste privinte. Functioneaza ca un motor puternic pentru un viitor durabil pentru tara noastra, demonstrand inca o data ca protectia climei si cresterea economica nu sunt contradictorii, ci pot merge impreuna."
    Productia de sisteme de propulsie electrice in Steyr: "Cel mai important reper de la inaugurare"
    Alexander Susanek, directorul general al uzinei BMW Group din Steyr, a oferit o imagine de ansamblu asupra a ceea ce inseamna productia de sisteme de propulsie electrice pentru locatie: "Acest pas este, fara indoiala, cel mai important reper de la inaugurarea in 1979. Anual vom produce mai mult de 600.000 de sisteme de propulsie electrice - mentinand in acelasi timp o utilizare ridicata a capacitatii de productie pentru motoarele diesel si pe benzina. Pana in 2030, aproximativ jumatate din cei 4.400 de angajati ai nostri vor lucra in mobilitate electrica. De asemenea, acesta este un pas enorm catre asigurarea locurilor de munca aici, la uzina BMW Group din Steyr, pe termen lung."
    In continuare, Steyr va produce toate componentele de baza pentru sistemul de propulsie electric inovator, extrem de integrat: rotorul si statorul, transmisia, invertorul si carcasa. Apoi, aceste componente vor fi instalate pe doua linii de asamblare noi.
    Extindere semnificativa a zonei de productie: aproximativ 60.000 de metri patrati de cladiri si unitati de productie noi
    Pentru a indeplini aceste sarcini, zonele de productie existente vor fi renovate si vor fi create spatii noi: o hala de productie cu doua etaje va gazdui doua linii de asamblare pentru sisteme de propulsie electrice, inclusiv asamblarea transmisiei. Noua cladire va fi folosita si pentru fabricarea electronicii de putere cu tehnologie de camera curata. O a doua cladire noua va extinde zonele logistice. Ca urmare, suprafata totala de productie va fi extinsa cu aproximativ 60.000 de metri patrati. Investitiile in productie vor totaliza aproximativ 710 milioane de euro pana in 2030.
    Punct de cotitura pentru locatia in dezvoltare Steyr: "Un sistem de propulsie electric complet nou va fi dezvoltat in premiera la Steyr"
    Ca locatie de dezvoltare, Steyr a revolutionat motorul diesel si a continuat sa-l optimizeze de atunci. Acum, aceasta poveste de succes se va repeta pentru sistemele de propulsie electrice: in Steyr se dezvolta un nou sistem de propulsie electric de inalta performanta, care va stabili o noua clasa de performanta. "Consolidam locatia Steyr continuand sa extindem competenta in tehnologia de propulsie electrica. Pentru prima data, un sistem de propulsie complet nou va fi dezvoltat aici, in Austria", a subliniat Frank Weber, membru al Consiliului de Administratie al BMW AG, responsabil pentru dezvoltare.
    Pana in 2030, locatia de dezvoltare va investi aproximativ 230 de milioane de euro in aceste noi sisteme de propulsie electrice de inalta performanta. O treime din cei 700 de dezvoltatori din Steyr lucreaza deja in mobilitate electrica. Pana in 2030, acest numar va creste pana la aproximativ 90%.
    Sisteme de propulsie durabile din Austria pentru piata globala
    Transformarea uzinei din Steyr are loc in conformitate cu principiile BMW iFACTORY - Agila. Verde. Digitala. In timp ce "agila" si "digitala" reprezinta utilizarea metodelor de productie de ultima generatie pentru o eficienta ridicata, flexibilitate si calitate, dimensiunea "verde" isi propune sa asigure o abordare responsabila a mediului. In acest context, uzina BMW Group din Steyr isi va indeplini 100% din necesarul de energie din surse regenerabile cel tarziu in 2025 - folosind energie verde si caldura din biomasa regionala. Acest lucru asigura ca dezvoltarea durabila incepe cu mult inainte de faza de utilizare de catre client. Directorul fabricii, Alexander Susanek, este incantat: "Cu sistemele noastre de propulsie electrice din productia neutra din punct de vedere al carbonului, cream cele mai bune conditii posibile pentru mobilitatea neutra din punct de vedere al emisiilor de carbon din 2025".
    Reteaua de productie BMW Group
    Timp de decenii, BMW Group s-a vazut ca un etalon in ceea ce priveste tehnologia de productie si excelenta operationala in productia de automobile. BMW iFACTORY. AGILA. VERDE. DIGITALA. reprezinta tinta strategica a retelei globale de productie. Ofera raspunsuri la provocarile transformarii catre mobilitatea electrica si adopta o abordare globala.
    Agila reprezinta eficienta, precizie, flexibilitate maxima si capacitate remarcabila de integrare. Verde include utilizarea tehnologiilor de ultima generatie pentru a stabili o productie cu cea mai mica cantitate de resurse. Obiectivul este ca pana in 2030 sa se reduca emisiile de CO2 per automobil produs cu 80% fata de nivelurile din 2019. Digitala se concentreaza pe stiinta datelor, inteligenta artificiala, precum si planificarea si dezvoltarea virtuala. Productia BMW Group aduce astfel o contributie decisiva la rentabilitatea companiei.

    Vizualizari: 608