rss

BMW da cartile pe fata in afacerea Mercedes

  1. 05/07/2007
  2. Tags: BMW , BMW, Mercedes
    Vezi toate fotografiile (1)
    Dupa doua-trei declaratii destul de ambigue in urma carora nimeni nu si-a facut o idee concreta fata de dorinta clara a bavarezilor de a colabora cu “dusmanii” din Stuttgart, iata ca primii au dezvaluit in sfarsit o parte a planului: ei doresc sa construiasca impreuna cu Mercedes o noua masina subcompacta, bazata pe platforma tehnica a lui Mini.

    In ciuda refuzului oarecum vehement al celor din Stuttgart de a colabora mai departe de proiectele unor propulsii hibride, se pare totusi ca cele doua parti vor sta la discutii si vor lua o decizie pana la finalul acestei luni, Mercedes inca gandidu-se daca sa renunte sau nu la viitorul A-Klasse si daca nu, considerand posibilitatea ca acesta sa fie construit pe baza lui Mini.

    De partea cealalta, BMW este constient ca marca britanica este in pericol sa piarda bani daca fabrica de la Oxford nu incepe sa mearga la capacitate maxima, astfel incat munchenezii cauta un partener cu care sa creasca cifra de productie.

    De pe lista face parte si Mercedes dar, in caz ca refuza, BMW se pot orienta si catre alti producatori, in vizor mai fiind grupul PSA si Honda. Saga continua…
    Vizualizari: 750