rss

BMW Concept XM – performanta si lux de avangarda

  1. 18/12/2021
    Vezi toate fotografiile (18)

    La editia 2021 a expozitiei Art Basel Miami Beach, BMW M GmbH prezinta in premiera mondiala un nou concept de automobil expresiv. BMW Concept XM inseamna cel mai puternic automobil BMW M vi fi cel mai puternic automobil fabricat vreodata de BMW in serie, cu startul productiei programat la sfarsitul anului viitor. In acelasi timp, BMW Concept XM pune in centrul atentiei aspectele remarcabile ale marcii M. Electrificarea sta la baza unei experiente extraordinare de condus, care ii permite conducatorului sa ruleze in liniste sau sa se bucure de placerea inaltei performante in stil M. BMW Concept XM ofera o avanpremiera asupra noului design al partii frontale pentru viitoarele modele BMW din clasa de lux. De asemenea va prezenta publicului o abordare avangardista si distinctiva a designului modelului BMW X si o forma complet noua de lux si o noua experienta a spatiului interior.
    Modelul de serie - BMW XM - va fi construit de la sfarsitul anului 2022 la uzina BMW Group din Spartanburg, SUA, in tara care este si mai importanta piata pentru noul automobil de inalta performanta. Prin urmare, BMW M va prezenta primul sau automobil de sine statator dupa legendarul BMW M1 in anul in care sarbatoreste cea de-a 50-a aniversare. BMW XM va fi disponibil doar in versiune plug-in hybrid si exclusiv ca model M.
    Stilul exterior plin de forta al Concept XM reflecta atributele de performanta exceptionale ale masinii: dinamica, agilitate si precizie, plus o autonomie electrica de pana la 80 km. Noul sistem de propulsie M Hybrid de la BMW Concept XM reuneste un motor V8 si un motor electric de inalta performanta pentru a dezvolta o putere maxima de 550 kW/750 CP si un cuplu maxim de 1.000 Nm.
    "BMW Concept XM reprezinta o reimaginare completa a segmentului de automobile de inalta performanta", declara Franciscus van Meel, directorul executiv al BMW M GmbH. "Subliniaza capacitatea BMW M GmbH de a se detasa de conventiile consacrate si de a depasi granitele pentru a oferi fanilor marcii experienta suprema de condus. Automobilul de serie - primul model BMW M pur de la legendarul BMW M1 - arata si cum abordam pasa cu pas electrificarea marcii noastre."
    BMW M merge pe drumul sau in segmentul de lux
    BMW Concept XM ilustreaza cum BMW M GmbH alege un drum distinctiv in segmentul de lux. Exteriorul masinii se concentreaza pe prezenta si atractie extrovertita. In interiorul, o abordare speciala a cockpitului axat pe conducator pentru care modelele M sunt renumite se intalneste cu un design complet nou al compartimentului din spate: cu scaunele sale confortabile si tapiteria sculpturala iluminata, conceptul M Lounge ofera pasagerilor un refugiu de lux.
    "Designul BMW Concept XM este o declaratie extravaganta a BMW M in inima segmentului de lux", spune Domagoj Dukec, directorul BMW Design. "Are o identitate unica si intruchipeaza un stil de viata expresiv precum nici un alt model din gama BMW."
    Partea frontala: design progresiv pentru prezenta maxima
    BMW Concept XM lanseaza noul design progresiv al partii frontale pentru modelele de lux ale BMW, a carui versiune va fi prezentata pentru prima data in 2022, ca parte a ofensivei de modele BMW in segmentul de lux. Farurile au fost impartite in doua module separate, o noua caracteristica de design care creeaza un aspect vizual captivant. Semnatura luminilor de zi in modulul superior subtire, cu stil clar, este deosebit de elegata. Grila orizontala se plaseaza cu incredere intre faruri si se ingusteaza spre marginile exterioare, producand un contur aproape octogonal care subliniaza caracterul dinamic al partii frontale. Elementele negre ale grilei sunt incluse intr-un contur cu forme elaborate si par aproape sa pluteasca liber intr-o suprafata neagra lucioasa. Barele duble in stil M din interiorul grilei amplifica perceptia latimii automobilului. Iluminarea atractiva a conturului pune in evidenta grila cu un efect fin, astfel incat compozitia uimitoare a gilei duble si a luminilor de zi sa poata fi recunoscuta imediat si in intuneric. Noul logo XM de pe grila si prizele de aer mari sunt un indiciu asupra puterii motorului V8, care se asociaza cu motorul electric pentru a forma sistemul M Hybrid.
    Detaliile specifice M indica performante fara compromisuri
    Habitaclul BMW Concept XM se ridica vertical, accentuand expresivitatea puternica a partii frontale. Culoarea acoperisului contrasteaza cu finisajul negru al montantilor A. Ca rezultat, parbrizul pare sa aiba o inclinatie si mai mare, aducand un dinamism modern in partea frontala. Proiectoarele LED subtiri au fost incorporate in acoperis deasupra montantilor A. Capota sculptata cu forme puternic profilate extinde contururile grilei sub forma a doua domuri puternice. O pereche de prize de aer din capota imita aspectul proiectoarelor LED de pe acoperis si adauga un plus de dinamism. Suprafetele negre, curate, ale spoilerului din fata incadreaza caroseria la limita sa inferioara. Lamele triunghiulare de culoarea caroseriei de la marginile exterioare accentueaza prizele de aer verticale, subliniind in acelasi timp atitudinea sportiva si robusta a BMW Concept XM.
    Linia laterala: o expresie a dinamicii dezlantuite
    Proportiile puternice si puternic conturate ale BMW Concept XM evidentiaza identitatea distincta si evidentiaza caracterul de coupé al caroseriei. Partea frontala impresionanta vizual, capota lunga si linia acoperisului intinsa si inclinata prezinta un design caracteristic, in doua volume, cu un contur distinctiv. Grafica geamurilor se ingusteaza semnificativ pe masura ce se apropie de spate, imbogatind dinamica imaginii laterale.
    Finisarea in doua nuante a BMW Concept XM ii accentueaza si mai mult liniile distinctive: sectiunea superioara este din bronz-auriu mat, in timp ce sectiunea inferioara are nuanta Space Grey metalizat. Sub grafica geamurilor, o linie neagra lucioasa ampla - "centura neagra" - separa cele doua culori exterioare. Oglinzile exterioare specifice M confera masinii un aspect sportiv, curat si high-tech. Clapeta de incarcare, din spatele rotii stanga fata, reaminteste de sistemul de propulsie M Hybrid disponibil.
    Privite din lateral, liniile de caracter scurte in mod deliberat, incep indraznet inainte de a se estompa incet, accentueaza imagina agila si modernitate a masinii. Stopurile expresive se extind bine in flancurile masinii si creeaza o tranzitie atragatoare spre spate. Decoratiunile negre, tipice modelelor BMW X, de deasupra rotilor si pe praguri sunt foarte clar definite si confera caroseriei un aspect de inaltime. Caroseria alungita sta pe jante de 23 de toli, din aliaj usor, care aduc un plus de putere si soliditate imaginii laterale.
    Spate: statura puternica si design nou interpretat
    Designul spatelui accentueaza, de asemenea, silueta puternica a masinii. BMW Concept XM are o line joasa si sportiva din acest unghi. Luneta este inclusa aproape perfect in partea din spate. Interpretarea proaspata a designului poate fi vazuta si in aranjamentul logo-ului BMW, care este gravat cu laser in geamul de sub fiecare dintre cele doua sine de suprafata. Aceasta este o referinta stilistica la BMW M1, pana in prezent singurul exemplu de model independent dezvoltat exclusiv de BMW M GmbH.
    Mai jos, in partea din spate, pasajele rotilor evazate proeminent atrag atentia asupra pozitiei puternice a masinii pe sosea. Stopurile deosebit de subtiri si in forma de L, se extind pe aproape toata latimea spatelui si contribuie la acest efect. Stopurile au un aspect intunecat atunci cand nu sunt active, facand loc unei nuante precise si uniforme de rosu atunci cand sunt aprinse. Difuzorul este dominat de tevile de esapament duble caracteristice modelelor BMW M. Sistemul de evacuare, cu doua ramuri si doua tevi de esapament, genereaza, de asemenea, coloana sonora plina de emotie, tipica M, care insoteste puterea impunatoare a motorului. Aranjamentul vertical si interpretarea hexagonala a tevilor de esapament ofera o noua imagine acestei caracteristici emblematice clasice.
    Designul interior - inalta performanta si lux extrovertit
    In interiorul BMW Concept XM, conducatorul va gasi o interpretare M distincta a designului cockpitului orinetat catre cel de la volan. Designul liniilor si suprafetei panoului de bord, consolei centrale, ornamentelor usilor si scaunelor confera atmosferei din compartimentul din fata imagine de avangarda, cu geometria lor puternica si materialele de inalta calitate. Pielea maro, cu aspect vintage, cuprul si fibra de carbon creeaza o punte intre lux si motorsport. Un element de ornamentare indraznet asigura o separare vizuala clara intre zona conducatorului si celelalte sectiuni ale masinii.
    In interiorul cockpitului, o suprafata decorativa din fibra de carbon cu fir de cupru impletit creeaza o baza sportiva si exclusiva pentru afisaje, orificii de aerisire si elemente de control/operare. Noul set de monitoare ce formeaza ecranul central curbat BMW, pozitionat deasupra, creeaza un echilibru perfect intre orientarea traditionala catre conducator si caracterul digital modern. Accentele rosii de pe volan si consola centrala sunt referinte specifice M si la abilitatile sportive ale masinii. Un trio de elemente verticale prezentate in cele trei culori ale logo-ului marcii BMW M formeaza inima consolei centrale.
    Spatioasa si luxoasa: M Lounge
    Concentrarea clara catre conducator din compartimentul din fata contrasteaza cu atmosfera extravaganta si luxoasa de lounge din spatele. Materialele speciale, suprafetele puternice din punct de vedere vizual si detaliile expresive transforma scaunele din spate intr-un M Lounge unic, geamurile laterale din spate colorate in negru amplificand atmosfera intima, separarea cu exteriorul. In timp ce pielea maro deschis domina cockpitul, partea din spate este imbracata in nuanta puternica Petrol. Bancheta mare, cu adancituri pentru scaune, formeaza un spatiu primitor pentru relaxare. Doar zona in forma de romb a tetierelor - care asigura functia de sustinere cunoscuta de la scaunele BMW M Sport prezente la alte modele - este imbracata cu piele. Sectiunile inferioare ale scaunelor ofera un confort ridicat si un caracter exclusivist de canapea prin tapiteria luxoasa cu catifea si matlasarea in forma de diamant. Mocheta adanca, cu un model de romb, contribuie la atmosfera de exclusivitate.
    Iluminata si sculpturala: tapiteria plafonului
    Punctul culminant vizual al habitaclului este tapiteria cu o structura prismatica tridimensionala. O combinatie de iluminare indirecta si directa produce o structura ca de relief, care prezinta tapiteria ca o opera de arta exclusiva. Impreuna cu iluminarea ambientala, evidentiaza amestecul de lux si confort al BMW Concept XM intr-o maniera extrem de atractiva. Iluminarea ambientala poate fi activata in cele trei culori BMW M.
    Ecran central curbat BMW cu interfata de utilizator specifica M
    Bazata pe cea mai recenta generatie BMW iDrive, versiunea specifica M a sistemului de control/operare transpune caracterul de inalta performanta al BMW Concept XM in lumea digitala. Prezentat in cele trei culori M familiare, interfata de utilizator se preteaza perfect pentru o experienta de condus sportiv. Printr-o atractie estetica deosebita vizualizeaza modurile sistemului de propulsie hibrid, precum si modul de condus pur electric. Ecranul central curbat BMW ofera scena perfecta pentru a evidentia acest design personalizat si previzualizeaza interfata de utilizator care va aduce un plus de intensitate experientei de condus la toate viitoarele modele BMW M.

    Vizualizari: 1308