rss

BMW Concept Touring Coupe: Un simbol atemporal al libertatii pe patru roti

  1. 04/06/2023
    Vezi toate fotografiile (21)

    BMW Group prezinta premiera mondiala a BMW Concept Touring Coupe in deschiderea Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2023. Modelul cu doua locuri, care a fost dezvoltat ca unicat, continua traditia legendarului BMW clasic: un simbol atemporal al libertatii pe patru roti si al bucuriei de a calatori impreuna.
    BMW Design a reimaginat forma traditionala a caroseriei unei masini sport elegante, oferind automobilului un concept shooting brake. In interior, suprafetele din piele lucrate cu precizie de la producatorul italian Poltrona Frau creeaza o ambianta de lux. Compartimentul din spatele scaunelor ofera spatiu amplu pentru depozitarea bagajelor pentru calatorii spontane; bagajul in sine a fost realizat tot ca o comanda exclusiva la atelierul de piele Schedoni din Modena.
    Modelul unic aduce un omagiu fascinatiei atemporale pentru automobil
    Premiera mondiala a BMW Concept Touring Coupe la Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2023 plaseaza automobilul intr-un context istoric. Inconjurat de modele clasice din istoria auto, care de decenii aduc bucurie deopotriva proprietarilor si privitorilor, aceasta masina unica va fi prezentata la Cernobbio (Italia) ca un tribut adus fascinatiei atemporale pentru automobil. "BMW Concept Touring Coupe celebreaza placerea de a conduce originala", spune Domagoj Dukec, directorul BMW Design. "Un automobil extrem de emotionant ca acesta arata ca pasiunea pentru tot ceea ce este legat de placerea de a conduce a fost esentiala de-a lungul deceniilor si va fi pentru viitor."
    BMW Concept Touring Coupe, o creatie unica realizata manual, uneste un concept de caroserie cu o traditie bogata cu tehnologia unei masini sport moderne si puriste. Proportiile si numele sau amintesc de BMW 328 Touring Coupe care in 1940 a castigat cursa de anduranta Mille Miglia. Functionalitatea conceptului shooting-brake este o conexiune cu variantele de model BMW Seria 02 de la inceputul anilor 1970, care prezentau "Touring" in numele lor pentru a le deosebi de sedan. Stilul semnelor din spate si din interiorul acestui automobil unic a fost inspirat de inscriptia de model a acestui predecesor istoric. BMW Concept Touring Coupe este propulsat de motorul emblematic al marcii, cel cu sase cilindri dispusi in linie, cu caracteristici de performanta si rafinament care confirma statutul sau de simbol al unei placeri de a conduce pura si nealterata.
    Design exterior: proportii atractive, detalii exclusive
    Punctul de atractie al designului BMW Concept Touring Coupe este partea spate sculptata. Creata din contururile fluide ale plafonului, care se imbina perfect cu panourile laterale din spate, forma accentueaza umerii atletici ai masinii, in timp ce luneta plata si suprafetele clar definite ale caroseriei subliniaza pozitia solida a automobilului.
    Privita din lateral, interpretarea tipica BMW a proportiilor shooting-brake este clar recunoscuta. Capota lunga, contururile eficiente ale plafonului si sectiunea spate puternica formeaza un design distinctiv in doua volume, in timp ce grafica alungita a geamurilor laterale cu curba Hofmeister si pasajele evazate ale rotilor spate subliniaza eleganta sportiva.
    Culoarea de exterior Sparkling Lario a fost creata special pentru BMW Concept Touring Coupe. Cu cristale incorporate de sticla albastra, nuantele sale gri-maro realizeaza o impresie unica de profunzime. Efectul este completat de accente bronz-argintii si grila BMW special conceputa cu bare longitudinale. Jantele exclusive din aliaj usor, care masoara 20 de inchi pe puntea fata si 21 de inchi pe puntea spate, ofera o continuare fireasca a acestor accente de culoare in designul radial cu 20 de spite. Implementarea complexa si suprafetele discrete de culoare aurie subliniaza caracterul sportiv elegant al masinii.
    Design interior: maiestrie la cel mai inalt nivel
    Ambianta interioara a BMW Concept Touring Coupe este definita de cockpitul orientat conform traditiei catre cel de la volan, cu atentie maxima la alegerea materialelor, a schemei de culori si a manoperei. Optiunea bicolora exclusiva de la atelierul italian de piele Poltrona Frau imparte interiorul pe orizontala in doua segmente coloristice distincte: in sectiunea superioara, un ton de maro inchis ajuta la concentrare in timpul condusului; in partea inferioara, o suprafata maro deschis aduce confort si caldura in interior.
    Perforatiile precise, precum si curelele din piele impletita de pe scaune si bara glisanta evidentiaza caracterul artizanal al interiorului, care imbina maiestria traditionala la cel mai inalt nivel cu principiile de design modern.
    Manopera de inalta calitate si atentia la detalii caracterizeaza, de asemenea, bagajele concepute exclusiv pentru BMW Concept Touring Coupe de catre atelierul de piele Schedoni din Modena, unul cu o traditie indelungata. Setul personalizat consta din doua genti mari si una mica pentru weekend, plus o geanta pentru haine, toate fiind perfect armonizate cu automobilul.

    Vizualizari: 535