rss

BMW a renuntat la Z4 M

  1. 21/03/2009
  2. Tags: BMW , BMW, M3, Porsche, Z4 M
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cu un motor de calibrul V8-ului instalat pe M3, Z4 M ar fi putut deveni una dintre acele masini care ar fi mazgalit cu cauciuc ars filele povestii lui Porsche 911, dar BMW ne-a privat de aceasta placere anuntand ca nu va mai produce o noua generatie a teribilului bolid.

    Bavarezii invoca criza economica si lipsa de interes a consumatorilor, insa, cumva, ambele cauze nu sunt chiar atat de solide.

    Un prim motiv este reprezentat de iminentele debuturi ale lui X5 M si X6 M, doi mastodonti mai gurmanzi si mai scumpi decat ar fi putut fi Z4 M.

    Purtatorul de cuvant al companiei din Munchen a tinut totusi sa specifice ca decizia fabricarii celor doua SUV-uri fusese luata inainte ca problemele de natura economica sa fi afectat (inclusiv) vanzarile brand-urilor premium; ridicam o spranceana si trecem la cel de-a doua cauza care... nu e mai putin bizara.

    Nu ne indoim ca, din punct de vedere al traditiei, faima diviziei Motorsport s-a consolidat dintotdeauna pe succesele generatiilor M3 si M5, insa, pe de alta parte, pare greu de crezut ca, dintre toate modelele BMW lansate in ultima vreme, prea putini s-ar fi interesat de o versiune M a lui Z4.

    Oricare ar fi argumentele respectivei decizii, un lucru este clar: ramane sa ne consolam cu un motor twin-turbo L6 de 306 CP si cu un viitor “pachet M”, ce va aduce cateva retusuri importante la nivelul directiei, suspensiilor si aerodinamicii. Tot e ceva...

    Vizualizari: 1304