rss

Bitter lanseaza un sedan pe baza de Holden

  1. 17/10/2007
  2. Tags: Audi, Ford
Bitter Vero
Micul constructor german a prezentat Vero, o limuzina de lux care vrea sa concureze Audi A8, BMW Serie 7 & Co. sau cel putin asta par sa sugereze dimensiunile (lungime 5,2 m, ampatament 3 m) si pretul.

Noua masina foloseste o platforma australiana - cea a lui Holden Statesman, mai exact -, dar care a fost in mare parte modificata, atat la exterior, cat si la interior, ceea ce mai justifica cat de cat pretul exorbitant de 121.975 euro.

Motorul V8 de 6 litri este tot de origine GM si se vede: puterea litrica este mizerabila la cei 360 de cai, dar cuplu este monstruos (590 Nm), iar motorul va toarce cel putin un secol fara nici o problema (efectul benefic al turatiilor joase).

Fata de masina donor, Vero se diferentiaza prin bara fata redesenata, grila specifica atelierului, capota din fibra de carbon, evacuarea cu patru tevi si imensele jante de 20 de inch. Interiorul, se spune, e mult peste limuzina de la antipozi, iesind in evidenta prin uzul materialelor de calitate (piele si lemn), dar si prin echipamentul bogat (navigatie, sistem audio Bose).

Teutonii spera sa vanda 100 de exemplare pe an, dar ca sa iasa cu o balanta pe zero trebuie sa comercializeze minim 30, pe una din urmatoarele piete: Germania, normal, dar si Franta, Spania, Elvetia sau Belgia.
Vizualizari: 776