rss

Biocombustibil in WTCC

  1. 13/04/2007
  2. Tags: 2009, Bioetanol
    Vezi toate fotografiile (2)
    Incepand cu sezonul din 2009, toate masinile ce activeaza in Campionatul Mondial de Turisme (WTCC) vor fi propulsate in exclusivitate cu bioetanol, conform unei hotarari a consiliului ce guverneaza aceasta competitie.

    Sezonul viitor va constitui o perioada de interimat, in care unele echipe vor incepe sa foloseasca acest tip de combustibil pentru a concura masini echipate atat cu motoare pe benzina, cat si diesel.

    Decizia a fost luata pentru a-i determina pe constructori sa investeasca in cercetarea diferitelor tipuri de biocombustibili disponibile in aceste momente, dat fiind faptul ca, intr-un viitor nu foarte indepartat, majoritatea masinilor vor folosi asemenea surse alternative de energie.

    WTCC, odata Campionat European de Turisme, este considerata astazi cea de-a treia competitie ca popularitate in lumea motorsportului (dupa Formula 1 si Campionatul Mondial de Raliuri), fapt care ii va aduce, probabil, calitatea de cea mai puternica platforma de promovare a tipurilor de combustibili ecologici.
    Vizualizari: 1059
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »