rss

Big 3 pot ajunge sub 50% cota de piata in SUA

  1. 09/07/2007
  2. Tags: Big 3, Chrysler, Ford, GM
    Vezi toate fotografiile (1)
    Situatia celor trei constructori din Detroit este mai albastra ca oricand dupa ce finalul lui iunie a consemnat o scadere dramatica a cotei de piata chiar pe teren propriu, pana la 50,2%.

    Aceasta este cea mai scazuta valoare inregistrata in istoria industriei auto americane si, probabil, ultima peste pragul de 50%.

    Principalii artizani ai acestui dezastru sunt, evident, companiile japoneze, acestea ajungand luna trecuta la un la fel de istoric prag de 37,5%.

    Mai rau pentru yankei este insa faptul ca analistii previzioneaza o evolutie pozitiva nestingherita a valului asiatic, mai ales ca fabricantii din Tara Soarelui Rasare vor continua programul de discount-uri aplicat celor mai populare modele.

    Intrebati daca GM, Ford si Chrysler ar trebui sa intensifice si mai mult politica rabaturilor comerciale pentru a contracara inaintarea concurentei, aceiasi analisti au declarat ca singurul efect al acestei decizii ar fi o incetinire a acesteia, ei apreciind ca sunt 70% sanse ca Big 3 sa cada sub pragul de 50% inca de la finalul acestei luni. Who’s next?
    Vizualizari: 842