rss

Big 3, lasati sa moara de senatul american

  1. 12/12/2008
  2. Tags: Big 3, Chrysler, Ford, GM, Senat
    Vezi toate fotografiile (2)

    Soarta meciului statul american vs Big 3 s-a jucat pana in ultimul moment, iar castig de cauza au avut in final cei care se opuneau planului de salvare temporara a industriei auto americane.

    Printr-o intorsatura de situatie de ultim moment, demna de scenariul unui film de actiune hollywood-ian, imprumutul de 14 miliarde de $ initial aprobat de Casa Reprezentantilor nu a mai trecut si de adunarea republicana din senat, lasandu-i practic pe GM, Ford si Chrysler sa se descurce singuri.

    Decizia senatorilor americani este irevocabila si nici unul dintre cei "Trei Mari" nu au planuit un plan B vizavi de o noua cerere de imprumut, cel putin pana la finalul anului in curs.

    Pe parcursul sedintei, membrii Senatului au incercat din rasputeri sa faca din cererea de imprumut un document convingator pentru cei din Partidul Republican, insa totul s-a rupt iremediabil in momentul in care Sindicatul Auto a refuzat cu vehementa propunerea republicanilor ca muncitorilor de la uzinele GM, Ford si Chrysler sa le fie redus salariul pana la un nivel identic cu cel al lucratorilor din fabricile companiilor auto straine (evident, acestia nu fac parte din sindicat).

    Potrivit surselor de la fata locului, la finalul sedintei atat GM, cat si Chrysler se pregateau deja pentru procedurile de intrare in faliment, in timp ce Ford inca se afla intr-o pozitie de expectativa. Mai mult ca sigur, acesta va fi unul dintre cele negre Craciunuri din istoria orasului Detroit...

    Vizualizari: 1385
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »