rss

Bestseller pentru masini mici: Opel prezinta noul Corsa

  1. 09/07/2023
    Vezi toate fotografiile (16)

    Noul Opel Corsa se va lansa in curand – si acest lucru se va intampla in acest an. Mai indraznet, mai emotional si mai intuitiv in utilizare, cu propulsoare electrice si hibride complet noi, noul venit va duce oferta traditionala si puternica Opel in segmentul vehiculelor mici la urmatorul nivel.
    Noul Corsa impresioneaza prin noul design, care include partea frontala caracteristica a marcii Opel Vizor si inscriptia Opel plasata cu mandrie in mijlocul partii din spate. Tehnologiile de ultima generatie fac condusul mai relaxant. Optional, noul Corsa ofera un cockpit complet digital, bazat pe platformele Snapdragon Cockpit de la Qualcomm Technologies, cu un nou sistem de infotainment intuitiv si un ecran tactil color de pana la 10 inci. De asemenea, luminile Intelli-Lux LED® matrix, pe care Corsa le-a introdus in 2019 in segmentul vehiculelor mici, sunt mai eficiente si precise - acum cu 14 elemente LED. Iar cea mai recenta interpretare a bestsellerului vehiculelor mici se mandreste cu inalta tehnologie si sub capota. Corsa Electric vine acum cu mai multa putere si o baterie imbunatatita care permite o autonomie de pana la 402 kilometri conform WLTP. Celelalte motorizari sunt, de asemenea, o adevarata noutate. Corsa este primul model Opel care va fi disponibil ca hibrid, cu un sistem de 48 de volti. Astfel, noul Corsa ofera clientilor o gama variata de motorizari, de la cele pur electrice, cu baterii, la cele hibride si la cele cu motoare cu combustie foarte eficiente, care nu au rival in acest segment.
    „Opel Corsa este un bestseller de mai bine de 40 de ani. In ultimii doi ani a fost, de asemenea, cea mai bine vanduta masina mica in Germania, iar in 2021 a fost cea mai bine vanduta masina in Regatul Unit. Pentru noi, acest succes este o confirmare a eforturilor noastre si ofera o motivatie suplimentara pentru a fi si mai performanti in continuare. Noul Corsa este mai modern, mai emotional si mai performant. Cu designul sau uimitor, tehnologiile de ultima generatie din segmentele superioare si noua tehnologie electrica si hibrida, fara emisii locale, dorim sa inspiram clientii si sa le aratam la ce se pot astepta astazi de la o masina mica“, a declarat Florian Huettl, CEO al Opel.
    Indraznet, pur, plin de emotie: Noul design Corsa cu Opel Vizor
    Proportii perfecte si precizie pana la cel mai mic detaliu, toate incorporate intr-un design indraznet si pur - acesta este noul Opel Corsa. Designerii au facut ca bestsellerul masinilor mici sa fie mai modern si mai elegant. Cea mai frapanta trasatura este inconfundabilul Opel Vizor, imaginea caracteristica a marcii care echipeaza toate noile modele Opel. „Vizorul“ negru acopera partea frontala a modelului Corsa si integreaza perfect grila vehiculului, farurile cu LED si Opel Blitz central intr-un singur element. In functie de nivelul de echipare, logo-ul marcii din fata si din spate este prezentat intr-un negru atragator sau in argintiu satinat mat. „Admisiile de aer“ optice din zona inferioara a barei de protectie fata sunt mai mari si mai proeminente decat inainte, asezand Corsa si mai ferm pe sosea.
    Partea laterala a noului Corsa impresioneaza, de asemenea, prin liniile sale caracteristice. Stalpul C „intrerupt“ pare sa permita plafonului, care este de culoare neagra (in functie de nivelul de echipare), sa pluteasca deasupra vehiculului. Partea din spate prezinta, de asemenea, o imagine clara: emblema Corsa apare acum – asa cum a fost vazuta pentru prima data in urma cu cateva luni pe editia limitata “Opel Corsa 40” – in centrul hayonului. Iar vopseaua Grafik Grey, disponibila pentru prima data pentru Corsa, ajuta noul venit sa straluceasca intr-o noua splendoare.
    Intuitiv si orientat catre elementele esentiale: Designul nou al habitaclului
    Datorita numeroaselor functii noi, Corsa creeaza, de asemenea, o atmosfera moderna si placuta in interior. La toate acestea contribuie scaunele cu model nou, precum si un design nou al manetei de schimbare a treptelor si al volanului. Cu toate acestea, punctul culminant – atat din punct de vedere vizual, cat si tehnic – este reprezentat de cockpitul optional complet digital cu noul sistem de infotainment. Platforma integrata Snapdragon Cockpit Platform from Qualcomm Technologies dispune de capacitati imbunatatite de grafica, multimedia, vizualizare computerizata si inteligenta artificiala (AI) pentru a oferi un sistem mai integrat, contextual si adaptabil in mod constant, care poate evolua pentru a raspunde preferintelor pasagerilor.
    La fel ca in cazul dezvoltarii ultimei generatii Astra, a fost aplicat principiul „Detox to the max “: sistemul de navigatie ofera servicii conectate, recunoastere vocala naturala „Hey Opel“ si actualizari over-the-air. In plus, afisajele de pe ecranul tactil color de 10 inci ale sistemului de navigatie si multimedia si de pe ecranul de informatii pentru sofer sunt mai clare, astfel incat toate informatiile importante sa poata fi vizualizate intr-o fractiune de secunda. Iar noul venit mai are un as in maneca. Pentru prima data, smartphone-urile compatibile cu Apple CarPlay si Android Auto vor putea fi conectate la sistemele multimedia ale vehiculului si, de asemenea, vor putea fi reincarcate wireless.
    Si mai precis: Luminile Intelli-Lux LED® matrix cu 14 elemente LED
    Incepand cu anul 2019, luminile adaptive antiorbire Intelli-Lux LED® matrix au aratat cum Corsa pune la dispozitia tuturor inovatiile din segmentul masinilor mici. Inginerii lucreaza in permanenta pentru dezvoltari suplimentare, iar noul Corsa beneficiaza de acest angajament. Un total de 14 in loc de opt elemente LED care pot fi controlate individual asigura o experienta de conducere cu luminozitate de nocturna pe stadion, care acum „reduce“ iluminarea pentru ceilalti participanti la trafic mai precis decat inainte.
    Exista, de asemenea, numeroase alte sisteme de asistare de ultima generatie care fac conducerea si manevrele mai relaxante. Oferta variaza de la noua camera panoramica pentru vedere in spate de inalta rezolutie, la controlul adaptiv al vitezei de croaziera, limitatorul de viteza si protectia partilor laterale, pana la alerta de coliziune frontala cu franare automata de urgenta si detectarea pietonilor.
    Mai puternic, mai eficient: Corsa Electric cu baterie imbunatatita si motor nou
    Opel va deveni o marca pe deplin electrica in Europa pana in anul 2028, 12 modele sunt deja electrificate in prezent – iar Corsa a fost pionierul democratizarii propulsoarelor electrice cu baterii in portofoliul Opel. Prin urmare, nu este surprinzator faptul ca modelul Corsa-e a castigat „Volanul de Aur“ in 2020.
    Conducerea complet electrica in Corsa inseamna: calatorie fara emisii locale, fara compromisuri - atat pentru indeplinirea activitatilor zilnice, cat si atunci cand conduceti de placere. Noul Corsa Electric trece acum la nivelul urmator: cu o gama mai larga de optiuni, mai multa putere, o baterie imbunatatita si o autonomie mai mare.
    Corsa Electric va veni cu doua optiuni de propulsie electrica: Bestsellerul masinilor mici va fi oferit cu 100 kW/136 CP si o autonomie imbunatatita in continuare de pana la 357 de kilometri, precum si cu 115 kW/156 CP si o autonomie de pana la 402 kilometri conform WLTP. Asadar, Corsa Electric nu este doar extrem de eficient – cu energia electrica a bateriei si cuplul de 260 Nm la dispozitie, ci asigura in orice situatie o placere pura de a conduce. Iar atunci cand Corsa Electric trebuie sa fie reincarcat, acest lucru se poate face rapid. La o statie de incarcare rapida, bateria atinge pana la 80 la suta din capacitatea totala in doar 30 de minute (20-80 la suta).
    Noii veniti in gama ofera, de asemenea, placerea de a conduce cu responsabilitate: pentru prima data, Opel va oferi clientilor optiunea de a trece la sistemul hibrid de 48 de volti. Motoarele de 74 kW/100 CP si 100 kW/136 CP sunt echipate cu o transmisie automata noua, cu dublu ambreiaj. In viitor, acestea vor completa gama larga de variante de propulsie economice, de la motoarele cu combustie foarte eficiente pana la Corsa Electric, continuand astfel in mod consecvent electrificarea marcii.

    Vizualizari: 926