rss

Best Gadget Award pentru noua Skoda Superb

  1. 23/12/2008
  2. Tags: Gadget, Parking Assistant, Skoda, Skoda Superb
    Vezi toate fotografiile (1)

    Acum, in prag de Craciun, noua Skoda Superb a primit un nou premiu, si anume pentru Cel Mai Bun Gadget (Best Gadget Award), care vine sa confirme faptul ca modelul realizat la uzina de la Mlada Boleslav este extrem de apreciat pretutindeni, si pe buna dreptate.

    Acest premiu se adauga altor premii, cum ar fi "2008 Technobest" acordat de Clubul Jurnalistilor Auto din Cehia pentru sistemul inovator TwinDoor, "Cea mai frumoasa masina" in Polonia, "Cea mai buna masina a anului 2008 pentru companii" in Croatia si in Germania, "Masina anului 2008" in Letonia, recentul "Grossen Osterreichischen Automobil-Preis", decernat anual in Germania de ARBO sau "Volanul de Aur 2008", acordat de revista germana „Bild am Sonntag".

    Inovatorul sistem Parking Assistant oferit de Skoda a reusit sa invinga tehnologii similare de la BMW sau Renault si sa primeasca astfel premiul oferit de website-ul Sky Motoring, principalul motiv de apreciere fiindca este foarte usor de folosit.

    Acest sistem functioneaza pe baza unor senzori montati in diferite puncte ale caroseriei masinii. Pe de-o parte, acesti senzori il ajuta pe cel de la volan sa aprecieze daca spatiul in care doreste sa parcheze masina este suficient de mare, iar pe de alta parte parcheaza masina fara ca soferul sa participe in vreun fel la acele manevre.

    Odata ce senzorii fata/spate au detectat un spatiu, soferul nu are altceva de facut decat sa comute schimbatorul de viteze pentru mersul in marsarier si sa ia mainile de pe volan. Sistemul Parking Assist va controla directia si viteza si il informeaza pe sofer despre evolutia manevrelor de parcare prin intermediul display-ului sistemului audio/sistemului de navigatie si al senzorilor.

    Sistemul Parking Assistant este oferit optional pe toate versiunile Skodei Superb, iar pretul lui este de 601 euro fara TVA si 715 euro cu TVA inclus.

    Iata si un filmulet in care puteti vedea cum functioneaza sistemul Parking Assistant de pe noua Skoda Superb. Vizionare placuta!

     

     

    Vizualizari: 1773