rss

Bentley nu va folosi motoare diesel

  1. 25/08/2008
  2. Tags: Bentley, Diesel
    Vezi toate fotografiile (1)


    Desi posibilitatea este la indemana, se pare ca Bentley nu va produce versiuni diesel. Marca de lux a grupului VAG ar avea de unde alege - candidate fiind agregatele V8, V10 sau V12 TDI - si nici n-a respins ideea unui model diesel, dar cumparatorii, pe care i-a intrebat, au facut-o. Si cum clientul e stapanul, iata ca nu vom vedea inca o marca de traditie intinata de caraitul diesel.

    Alegerea clientilor este logica: cand dai sute de mii de euro pe o masina combustibilul este ultima ta grija, iar din punct de vedere ecologic masinile scumpe sunt chiar viabile, pentru ca, in medie, parcurg kilometri putini.

    Mai mult, in SUA si Asia imaginea masinilor diesel este de-a dreptul proasta, deci si factorul subiectiv elimina un posibil agregat cu aprindere prin compresie.


    Singura piata unde un Bentley diesel n-ar fi gonit fara mila ar fi Europa, dar aici intervine elementul financiar: VW nu autorizeaza programul diesel doar pentru Batranul Continent din cauza costurilor, se pare, mult prea mari.

    Fireste, cel putin din motive de imagine, Bentley sigur va prezenta versiuni mai economice, dar acestea vor fi mai mult ca sigur hibride, care, indiferent de rezultatul la pompa, sunt foarte populare.

    Vizualizari: 909