rss

Beijing stopeaza 1 milion de masini pentru a reduce poluarea

  1. 08/07/2007
  2. Tags: Poluare, Trafic
    Vezi toate fotografiile (1)
    Masura este temporara si este menita sa faca imprastie (tot temporar) smog-ul incredibil de dens acumulat deasupra marii metropole din China, una care se pregateste sa organizeze in mai putin de un an a 29-a editie a Jocurilor Olimpice.

    Importanta actiune de reducere a traficului va avea loc intre 7 si 20 august, ea avand argumente puternice: o decizie similara luata mai devreme in acest an a permis locuitorilor din Beijing sa vada albastrul cerului.

    Pana acum, primaria orasului a cheltuit nu mai putin de 15 miliarde de dolari pentru a imbunatati puritatea aerului, situatia din Beijing devenind in ultimii ani atat de dramatica incat oficialitatile au inceput sa numere cate zile de cer senin au pe an.

    Aceasta s-a transformat insa si intr-o unitate de masura a rezultatului efortului de reducere a poluarii atmosferice, asiaticii fiind mandri ca banii lor nu s-au dus pe apa sambetei: daca acum 10 ani cetatenii din capitala Chinei vedeau albastru deasupra capetelor doar 100 de zile pe an, anul trecut ei au vazut aceeasi culoare timp de 241 de zile. Ce ziceti, dom’ Videanu?
    Vizualizari: 978