rss

Beijing Auto Show: Li Nian, o noua marca Honda

  1. 21/04/2008
  2. Tags: Beijing Auto Show, Li nian
    Vezi toate fotografiile (1)

    La fel cum a facut in Statele Unite cu Acura, Honda, impreuna cu partenerul sau din China, Guangzhou, a decis sa lanseze o noua marca pe cea mai dinamica piata auto din lume, numita Li Nian. Noile masini ce vor purta emblema Li Nian (“Subiect” in limba romana) vor fi lansate in 2010, insa japonezii le-au facut o surpriza chinezilor inca de pe acum, prezentand un concept-car chiar la Salonul Auto de la Beijing.  


    Li Nian va fabrica masini “dupa chipul si asemanarea” celor care le cumpara: stilate, fiabile, cu o oarecare tenta sportiva si, foarte important, ieftine. Conceptul din imagine nu are nume, insa ne da o idee destul de buna vizavi de ce sa ne asteptam in aproximativ doi ani de la Guangzhou Honda, pe baza sa urmand a fi dezvoltat un hatchback de clasa mica (platforma tehnica folosita va fi cea a lui Honda Jazz) propulsat de un motor eficient de 1,8 litri cilindree.

    De mentionat ca el este creatia integrala a departamentului de cercetare-dezvoltare din cadrul joint-venture-ului Honda-Guangzhou, un lucru care se va repeta si in viitor cu modelele de serie Li Nian (evident, sub stricta supraveghere a centrului Honda din Japonia).

    Vizualizari: 1022