rss

Beijing Auto Show: Buick Invicta Concept

  1. 21/04/2008
  2. Tags: Buick invicta concept, Salonul auto de la beijing
    Vezi toate fotografiile (14)
    Fanii masinilor americane nu au mai auzit acest nume de aproape jumatate de secol, insa GM l-a reinviat pe Invicta pentru a-l aseza pe un concept-car ce amentina sa rascoleasca serios ierarhiile pe o nisa de piata aflata in plina afirmare: cea a coupe-urilor cu patru usi.

    Mai ales ca noul Buick Invicta va dezvolta un model de serie asemanator in mare masura cu masina la care va holbati acum, ce va lua cu asalt atat piata chineza, cat si cea din Statele Unite.

    Evolutie a ultimelor prototipuri lansate de Buick in ultima vreme – precum Velite din 2004 si superbul Riviera, adus anul trecut la Shanghai –, Invicta a fost desenat de o echipa formata din designeri de la centrele GM din Warren, Michigan si Shanghai, China, ce au cautat – si gasit – o modalitate cat mai armonioasa de a imbina conceptele de sportivitate si eleganta.

    Console fata/spate scurte, roti cu jante de mari dimensiuni, o linie a plafonului arcuita si puternic “apasata” pe masura ce se apropie de zona spatelui, o parte frontala agresiva si o linie laterala inalta – cam acestea sunt coordonatele estetice ale noului concept american, ce pare mult mai dinamic decat vor lasa vreodata dimensiunile sa se inteleaga: lungime 4,93 m lungime si un ampatament de 2,9 m.

    Asadar, daca maine si-ar face debutul pe piata, l-ar concura direct pe Mercedes CLS, mai precis pe CLS 350 daca punem la socoteala si potentialul propulsorului aflat sub capota lui Invicta: un agregat cu patru cilindri supraalimentat dotat cu injectie directa (primul de acest gen din istoria marcii) si capabil de 250 CP si 298 Nm (el face echipa cu o transmisie automata cu sase rapoarte, setata pe un consum cat mai mic de combustibil). Mai aveti putintica rabdare.

    Pentru galerie foto completa click pe prima poza sau click aici.
    Vizualizari: 1125