rss

Beck LM 800 – arma anti-Enzo

  1. 16/01/2007
  2. Tags: Beck Engineering & Composits, BECK LM 800, Rene Beck
    Vezi toate fotografiile (2)
    Nu foarte multi au auzit de compania Beck Engineering & Composits din Berna, dar hei – acelasi lucru se putea spune si despre Koenigsegg cu ceva ani in urma.

    Micul constructor specializat in fabricarea masinilor supersport exclusiviste a fost infiintat de experimentatul Rene Beck, un om care se poate lauda cu peste 20 de ani de experienta in aceasta lume.

    La salonul auto de la Viena insa, el si echipa sa vor prezenta poate cea mai importanta creatie a lor: Beck LM 800.

    Cu 8 cilindrii dispusi in V si o cilindree de 4,2 litri, motorul este cuplat la o transmisie semi-secventiala cu 7 rapoarte, ce transmite puterea de 650 CP la roti via un diferential cu alunecare limitata (Beck ofera chiar patru niveluri de putere pentru acest motor: 550, 650, 850 si, atentie, 1.000 CP).

    Schimbarea treptelor se face fie prin metoda clasica, de la levierul plasat intre scaune, fie prin intermediul unui buton aflat pe volan.

    Desi are un design spatial si un set de jante din aluminiu fabricat parca in iad, nu acestea il vor scoate pe proprietar in evidenta ci... o simpla pana de cauciuc. Motivul? Bolidul de 750.000 de franci elvetieni (aproximativ 465.000 de euro) este dotat cu un cric pneumatic inspirat din lumea curselor, ce ridica masina la o simpla apasare de buton.

    Vestea ce buna este ca, avand in vedere puterea motorului si dorinta inevitabila de burnout-uri, asemenea momente vor fi destul de dese... 
    Vizualizari: 967