rss

Basescu: Romania va sprijini proiectele Ford si Renault

  1. 24/01/2009
  2. Tags: Dacia Renault, Ford, Traian Basescu
    Vezi toate fotografiile (1)

    Presedintele Traian Basescu a afirmat ca a abordat subiectul investitiilor celor doua companii in Romania la ultima reuniune a Consiliului European si i-a avertizat pe participanti ca statul roman va sprijini ambele proiecte.

    Seful statului a facut aceasta afirmatie la intalnirea pe care a avut-o astazi dupa-amiaza cu John Fleming, vicepresedinte al corporatiei Ford si presedinte al diviziei Ford Europa. "Am inteles ca proiectul Ford de la Craiova va continua si dumneavoastra sustineti acest proiect", s-a adresat Basescu lui Fleming, care a confirmat acest lucru.

    Presedintele l-a informat pe reprezentantul companiei americane ca statul roman va sustine investitiile din domeniul constructiilor de automobile. "Am ridicat subiectul Ford si Renault la ultima reuniune a Consiliului European si i-am avertizat ca Romania va sustine ambele proiecte", a spus seful statului.

    Presedintele Basescu a efectuat, la mijlocul lunii noiembrie 2008, mai multe vizite la uzinele auto pentru a se interesa de evolutia investitiilor. Presedintele a spus, pe 17 noiembrie, la Uzinele Ford, ca in Romania se resimt doar efectele crizei de la nivel mondial, iar statul ar trebui sa ajute firmele sa isi pastreze angajatii.

    In aceeasi zi, presedintele a vizitat si uzinele Dacia Pitesti, unde a lansat propunerea, materializata intre timp, de suspendare a taxei auto pentru masinile noi. "Am discutat cu domnii directori un set de masuri pe care noul guvern ar trebui sa il ia pentru a stimula productia la Dacia. Si as mentiona suspendarea temporara a aplicarii taxei de prima inmatriculare pentru masinile noi, continuarea asa-numitului program "Rabla", supravegherea inmatricularii ilegale a autoturismelor "second-hand" si, bineinteles, creditarea furnizorilor pentru uzinele Dacia. Este un set de masuri, sunt convins ca sunt posibil a fi aplicate", a declarat seful statului dupa intalnirea cu conducerea uzinelor Dacia Pitesti, precizand ca "solutiile trebuie sa corespunda standardului nostru de stat membru al Uniunii Europene".

    Sursa: Bloombiz

     

    Vizualizari: 1017
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »