rss

Basescu: Investitia la Ford va continua in conditii noi de creditare

  1. 18/11/2008
  2. Tags: Autoeconomie, Basescu, Ford
    Vezi toate fotografiile (1)

    Presedintele Romaniei Traian Basescu a declarat, luni seara, la Craiova, dupa intalnirea cu membrii conducerii Ford, ca investitia va continua in conditii noi de creditare, cu un credit mai scump, motiv pentru care a tinut sa poarte discutii atat cu membrii conducerii cat si cu cei ai sindicatului.

    Basescu a spus ca sindicatul de la Ford i-a dat asigurari ca in aceasta perioada va fi partenerul managerului, pentru a crea conditiile necesare ca primele masini sa poata fi fabricate la Craiova in a doua parte a anului viitor.

    Basescu a mai afirmat ca obligatiile pe care si le-a asumat Guvernul constituie un alt subiect in atentia managementului, dar si a Guvernului, acestea vizand imbunatatirea infrastructurii rutiere, iar suportul pentru recalificarea fortei de munca sau pentru adaptarea recalificarii fortei de munca la noile tehnologii va fi in atentia managementului societatii.

    "Investitia la Ford Craiova merge inainte, iar anul viitor, in a doua parte a anului vom avea prima masina Ford la Craiova, fapt pentru care multumesc investitorilor", a declarat Basescu.

    Seful statului a mai spus ca, in acest moment, in ce priveste angajarile noi care ar fi urmat sa se faca la Ford, nu se pune decat problema recalificarii personalului actual, in decembrie urmand sa fie implementat un nou modul de pregatire a personalului. Însa, in acest moment nu se poate discuta despre angajari masive la Ford.

    Potrivit lui Basescu, cel mai probabil, angajarile la Ford vor fi mai mari dupa ce fabrica va incepe sa produca.

    In ce priveste situatia de la Ford in conditiile actualei crize financiare mondiale, Traian Basescu a spus ca, deocamdata, aici nu va fi aceeasi situatie ca la Dacia Pitesti, deoarece societatea nu a inceput sa produca.

    Sursa: Agerpres 

    Vizualizari: 837