rss

Barrichello: atac la Ferrari si Schumacher

  1. 26/11/2008
  2. Tags: F1, Ferrari, Formula 1, Michael Schumacher, Rubens Barrichello
    Vezi toate fotografiile (1)


    La 36 de ani, Rubens Barrichello detine recordul de participari in cursele de Formula 1, insa cariera sa pare aproape de final. Brazilianul continua atacul la adresa echipei Ferrari si a lui Michael Schumacher, impreuna cu care a alergat sase ani.

    Barrichello isi respecta promisiunea facuta cu ceva timp in urma si face publica atmosfera si strategia controversata care guverneaza in sanul Scuderiei. Invitat la o televiziune braziliana, Rubens Barrichello a vorbit despre Marele Premiu al Austriei din 2002 cand, aflat in frunte, a fost depasit pe ultima suta de metri de Schumi. Toata presa a stiut atunci ca pilotul brazilian s-a lasat depasit, insa Ferrari nu a recunoscut niciodata nimic. Nici Barrichello, pana astazi, cand a descris intamplarea cu lux de amanunte.

    In timp ce rula pe primul loc, de la boxe i s-a comunicat prin radio: "Stii ca Michael este in spatele tau? Este important pentru Campionat". Barrichello a declarat ca aceasta discutie s-a intins pe durata a opt tururi de circuit, in ultimul tur primind chiar un ultimatum din partea echipei pentru a se lasa depasit.

    "Intensitatea conversatiei a crescut cu fiecare tur. Apoi, mi s-a spus sa ma gandesc la contractul meu", a declarat cel care sezonul trecut a pilotat pentru Honda. "Pentru mine a fost clar: ia-ti piciorul de pe acceleratie sau te duci acasa".

    Rubens Barrichello spune ca a stat de vorba dupa cursa cu Michael Schumacher si l-a intrebat despre cele petrecute, insa germanul a spus ca nu a avut niciun amestec si decizia a fost luata de echipa. "A spus ca nu a avut nimic de-a face cu asta, insa am acasa documente care demonstreaza ca a fost implicat in tot ceea ce s-a intamplat", a mai spus pilotul de 36 de ani.
    Vizualizari: 1149