rss

Baby Rolls va dubla vanzarile marcii

  1. 12/03/2007
  2. Tags: Baby Rolls, Rolls Royce
    Vezi toate fotografiile (2)
    Rolls Royce trece prin momente foarte bune: desi evolutia vanzarilor lui Phantom este una oarecum oscialanta, noul cabrio Drophead Coupe a impresionat suficient de mult si inainte, si in timpul salonului auto de la Geneva, incat sa-i determine pe britanici sa anunte ca toate cabrioletele planificate a se fabrica pana in 2008 au fost deja vandute.

    Mai mult decat atat, Ian Robertson, presedintele Rolls Royce, este foarte increzator in viitorul „baby Rolls”, o masina de lux de marimea unui Serie 7, asteptata sa dubleze productia anuale a celor din Goodwood.

    Aceasta ar insemna ca Rolls Royce sa ajunga la 1.600 de unitati anual, o cifra excelenta daca stam sa ne gandim ca cel mai ieftin model urmeaza sa coste cel putin 200.000 de euro (cam 50% peste valoarea de baza a unui S 600).

    Mezinul gamei ar urma sa apara in 2010, dar Robertson s-a ferit sa faca prea multe comentarii cu privire la cum va arata sau cum va merge. CEO-ul s-a rezumat l-a a spune doar ca „va fi fara nici un dubiu un Rolls Royce si ca va fi produs tot la Goodwood, de indata ce se va implementa un al doilea schimb.

    Anticipam deci ca „baby Rolls” va fi destul de asemantor cu un Phantom intrat la apa si ca va avea destul de multe componente imprumutate de la BMW Serie 7.

    Pe de alta parte insa, ne asteptam ca motorizarea (sau motorizarile) sa fie „unice” acestui model (probabil ca sensul cuvantului va fi acelasi ca si in cazul marelui V12 de pe Phantom), aspect absolut necesar in vederea pastrarii unui dram de exclusivitate.
    Vizualizari: 944