rss

Avanpremiera Paris: VW Golf VI BlueMotion

  1. 09/09/2008
  2. Tags: Golf, Golf, Golf Bluemotion, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (5)

    Cu doar trei saptamani inainte de debutul mondial care va avea loc la Paris, Volkswagen a dezvaluit astazi primele detalii si fotografii cu versiunea BlueMotion a noului Golf VI.

    Aceasta este creditata cu un consum de numai 3,8 l/100 km si un nivel al emisiilor de CO2 de doar 99 g/km, cifre care o plaseaza chiar inaintea lui Polo BlueMotion.

    Varianta ecologica a noului Golf VI este echipata cu un motor diesel 1.6 TDI commonrail, care dezvolta 105 CP si 250 Nm de cuplu de la 2.000 rpm. Acesta este capabil sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 11,3 secunde si sa atinga o viteza de varf de 188 km/h.

    Inginerii germani au reusit sa obtina o astfel de economie de combustibil prin modificarea rapoartelor cutiei de viteze, prin recalibrarea unitatii electronice de control (ECU) si prin inlocuirea filtrului de particule. De asemenea, s-a umblat si la aerodinamica, Golf VI BlueMotion primind un set de cauciucuri cu rezistenta scazuta la rulare.

    Noul Golf VI BlueMotion este cel de-al zecelea model ecologic din gama de la Wolfsburg, anterior logo-ul BlueMotion regasindu-se pe Polo, Golf V, Golf Estate, Golf Plus, Jetta, Passat, Passat Estate, Sharan si Touran.

    Galerie foto aici

    Vizualizari: 1164