rss

Avanpremiera Paris: Mazda Kiyora Concept

  1. 04/09/2008
  2. Tags: Kazamai, Kiyora, Mazda, Mazda2, Mazda6, MX-5 facelift, Nagare
    Vezi toate fotografiile (5)

    Dupa ce la Moscova a adus conceptul SUV Kazamai, constructorul japonez a publicat primele detalii si fotografii cu noul prototip Kiyora, pe care il va prezenta la Paris, luna viitoare.

    Numele Kiyora inseamna in limba japoneza "curat si pur" si reprezinta armonia dintre placerea de a conduce si preocuparile pentru protejarea mediului la care aspira Mazda.

    Asemenea precedentelor concepte - Nagare, Ryuga, Hakaze, Taiki si Furai - Kiyora este realizat in jurul unei teme centrale din natura, care in acest caz este apa.

    Acest concept prefigureaza un posibil viitor model compact de oras si a fost construit folosindu-se materiale usoare. Prin aceste metode s-a obtinut o reducere cu 100 kg a greutatii modelului Mazda2 si este de asteptat ca si viitoarele modele Mazda sa beneficieze de aceleasi standarde.

    Kiyora este construit pe o platforma absolut noua si este echipat cu noua generatie a motorului Mazda cu 4 cilindri dotat cu injectie directa si tehnologie stop-start, care fac ca vehiculul sa aiba un consum mic de carburant si emisii CO2 foarte scazute.

    La Paris, Kiyora Concept va fi expus alaturi de MX-5 facelift si de noua varianta diesel a modelului Mazda6, echipata cu motor turbodiesel de 2,2 litri.

    Vizualizari: 1118