rss

Avanpremiera: Mercedes B-Klasse 2012

  1. 12/03/2008
  2. Tags: Audi a3, Bmw seria 1 coupe
    Vezi toate fotografiile (3)

    In cursul zilei de astazi v-am prezentat o interpretare grafica a noii generatii a hatchback-ului A-Klasse, primul dintr-o serie de noi modele ce vor fi construite pe viitoarea MFA (Mercedes Frontwheel Architecture).

    Aceeasi platforma va fi folosita si pentru viitoarea generatie a lui B-Klasse, iar pentru a se asigura ca proiectul va ramane profitabil si vanzarile sa creasca, Mercedes intentioneaza sa lanseze cateva noi versiuni.

    In afara hatch-ului cu patru usi, constructorul din Stuttgart va mai lansa un SUV compact, care ar urma sa rivalizeze cu viitorul Audi Q3, un coupe sport cu doua usi, concurent cu BMW Seria 1 coupe, precum si un sedan cu patru usi cu un aspect de coupe care va inaugura un nou segment de nisa.

    Piata masinilor sport cu un pret la indemana clientilor poate fi foarte profitabila, iar Mercedes nu-si mai permite s-o ignore.

    Prin introducerea MFA, inginerii germani vor renunta la structura de tip "sandwich", pe care au fost construite actualele A-Klasse si B-Klasse, in favoarea unui design absolut nou. Asta inseamna ca noile masini vor avea o garda la sol mai mica, poate chiar mai mica decat la BMW Seria 1 si Audi A3.

    Prin noile variante, Mercedes spera ca B-Klasse sa aiba succes in SUA unde va fi lansat pe piata pentru prima data in 2012.

    Vizualizari: 1109