rss

Avanpremiera: Mazda Kazamai Concept

  1. 15/07/2008
    Vezi toate fotografiile (4)

    In urma cu o luna, japonezii au prezentat o prima imagine teaser cu un nou concept bazat pe limbajul de design Nagare.

    Desi a mai ramas mai bine de o luna pana la prezentarea oficiala, programata pentru 26 august, la Salonul Auto de la Moscova, oficialii niponi au dat publicitatii primele fotografii si detalii oficiale cu noul vehicul, botezat Kazamai. Numele japonez inseamna in traducere libera "rascruce de vanturi".

    Acesta se adauga familiei de prototipuri spectaculoase realizate de Mazda din care mai fac parte din Nagare, Ryuga, Hakaze, Taiki si Furai.

    Mazda Kazamai Concept se caracterizeaza printr-o serie de linii fluide la nivelul portierelor si a panourilor laterale, similare celor de pe Nagare. Japonezii sustin ca designul lui Kazamai va miza pe un suport emotional din partea publicului, datorita formelor ciudata si a designului deloc respingator.

    Conceptul futurist se distinge prin grila frontala in cinci puncte, bosajele foarte pronuntate care "gazduiesc" jantele din aliaj de 22 de inch si prin linia plafonului foarte joasa si curbata.

    De asemenea, Kazamai dispune de un tren de rulare cu tractiune integrala, de un motor care incorporeaza cea mai noua tehnologie de injectie directa, precum si o noua transmisie cu ambreiaj dublu pentru a reduce consumul de carburant.

    Mazda nu a furnizat detalii despre materialele folosite, cu exceptia faptului ca prototipul Kazamai este usor si robust datorita folosirii, foarte probabil, a fibrei de carbon si a aluminiului.

    Vizualizari: 562
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »