rss

Avanpremiera Geneva 2008: Rinspeed sQuba (cu video)

  1. 15/02/2008
  2. Tags: Amfibie, Geneva, Rinspeed, Squba
    Vezi toate fotografiile (2)

    V-ati dorit vreodata sa fiti in pielea lui James Bond si sa salvati lumea mergand pe sub apa? Datorita elvetienilor de la Rinspeed, acum visul dumneavoastra poate deveni realitate. Legenda amfibiei Lotus Esprit pe care agentul 007 o conducea in filmul "The Spy Who Love" realizat in 1977 va fi reinviata la Geneva unde va fi prezentat conceptul sQuba.

    Rinspeed sQuba, despre care v-am vorbit in luna decembrie a anului trecut, este un vehicul cu zero emisii poluante, care este capabil sa ruleze atat pe uscat, cat si pe apa, dar si la 10 metri sub apa.

    Datorita sasiului Lotus, sQuba se misca pe uscat asemenea unei pisici, iar in apa este ca un peste, la asta un aport insemnat avandu-l si firma helveta Esoro.

    Primul pas in procesul de dezvoltare al amfibiei a fost inlaturarea dependentei de aer a masinii - motorul pe benzina a fost indepartat si inlocuit cu unul electric.

    Al doilea pas a constat in etanseizarea perfecta a masinii - deh, electricitatea si apa nu fac casa buna impreuna... - mai ales compartimentul "open top" destinat pasagerilor, care se inunda atunci cand se merge pe sub apa.

    Puterea vine de la bateriile lithium-ion, in timp ce statutul "zero emisii" al masinii este intarit de un alt gadget marca James Bond - o placuta de inmatriculare rotativa in spate.

    Cand merge pe sub apa, masina este propulsata de doua propulsoare cu jet SeaBob pozitionate la prora si de doua elice montate la pupa. De asemenea, amfibia beneficiaza si de trei motoare, unul pentru uscat si doua pentru apa.

    Ocupantii lui sQuba respira gratie unui rezervor cu oxigen integrat, similar cu cele folosite de scafandrii.

     

     

     

     

     

    Vizualizari: 1286
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »