rss

Avanpremiera Geneva 2008: Morgan LIFECar Concept

  1. 15/02/2008
  2. Tags: Morgan, Morgan lifecar
Proiectul LIFECar, anuntat de compania britanica Morgan inca de acum un an – un automobil “verde”, propulsat de un motor electric si de un sistem de tip fuel-cell – isi va face in sfarsit aparitia la Salonul de la Geneva.

Masina, construita impreuna cu mai multe companii si universitati din Marea Britanie, a fost construita in doi ani si jumatate, timp in care a consumat un fond de 1,9 milioane de lire sterline.

Designul lui LIFECar este, ca al oricarui alt Morgan, inspirat de masini care nu se mai fabrica de vreo cincizeci de ani, insa, de data aceasta, infuzia de modern l-a transformat intr-un coupe absolut superb, mai ales din perspectiva profilului.

Pe dedesubt, masina nu are absolut nici o legatura cu curentul reto, fiind mai ticsita de tehnologie decat un targ de aparatura electronica, efortul de a finaliza cu succes acest proiect fiind impartit la mai multe “entitati”: BOC, Universitatea Cranfield, Universitatea Oxford, OSCar si QinetiQ (ultimii primind in grija chiar construirea sistemului cu celule de hidrogen).

Nu stim inca daca masina va evolua intr-un model de serie sau nu (fie ea si o serie de cateva unitati), insa nu credem ca suntem singurii care isi doresc sa o vada pe sosele. Eventual, propulsata de un motor V8 cu cilindree de camion...
Vizualizari: 942