rss

Autostrada Bucuresti-Ploiesti, inca in lucru

  1. 28/06/2012
  2. Tags: Autostrada, Bucuresti
    Vezi toate fotografiile (1)

    Autostrada A3 Bucuresti-Ploiesti nu va fi deschisa circulatiei pe 30 iunie, asa cum anuntase initial ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi. Inaugurarea tronsonului va fi amanata pentru o luna.

    Silaghi a anuntat, joi dimineata, ca Autostrada Bucurest-Ploiesti nu este inca gata, mentionand ca pe A3 se va putea circula peste o luna de la vechiul termen, adica de la 1 august, insa cu restrictii de viteza.

    Potrivit reprezentantilor Politiei Rutiere, in functie de stadiul lucrarilor la noul termen, ar putea fi impusa o limita de viteza de 100-110 km/h sau chiar de 80km/h.

    "Circulatia pentru public va fi deschisa intr-o luna, dar in tot acest timp amenzile aplicate constructorilor curg. Se vor aplica 75.000 de lei pe zi, pana la momentul actual valoarea amenzilor a ajuns la 14,5 milioane lei", a declarat Silaghi, prezent pe santierul autostrazii Bucuresti-Ploiesti pentru a verifica stadiul lucrarilor.

    Primul termen de finalizare a fost in 2010, darea in folosinta fiind amanata de mai multe ori.

    Autostrada Bucuresti-Ploiesti face parte din Autostrada Bucuresti-Brasov, care are o lungime totala de 173 de kilometri, o parte din aceasta (62 de kilometri) urmand sa lege Bucurestiul de Ploiesti.

    Valoarea totala a lucrarilor se ridica la 450 de milioane de euro. Tronsonul va avea 11 poduri, 17 pasaje, 48 de podete si doua noduri rutiere.

    Vizualizari: 1877