rss

Audi va fi mai profitabil decat rivalii sai

  1. 19/02/2007
  2. Tags: Audi, Autoeconomie
    Vezi toate fotografiile (3)
    Afirmatia ii apartine lui Rupert Stadler, noul CEO al marcii din Ingolstadt, care e convins ca Audi va fi mai profitabil decat Mercedes si BMW pana in 2015.

    Pana atunci, daca planurile germanilor nu vor fi date peste cap de terte influente, compania ar trebui sa produca 1,5 milioane de masini anual, de la 900.000 azi.

    „Volumul nu este insa totul”, a declarat Stadler. „Pana atunci venitul pe automobil ar trebui sa creasca si, odata cu el, profitul si investitiile”.

    Omul care a fost managerul biroului lui Ferdinand Piech vreme de cinci ani pe vremea cand acesta era CEO-ul lui Volkswagen a mai spus ca va continua sa adopte strategia implementata de predecesorul sau, Martin Winterkorn, actualul presedinte al grupului din Wolfsburg.

    In plus, Stadler se asteapta ca Audi sa vanda aproximativ 100.000 de modele A1 pe an, in ciuda faptului ca specialistii se asteapta ca masina de clasa mica ce va fi produsa la Brussels sa traga in jos profiturile marcii.

    „O masina subcompacta nu trebuie sa aiba neaparat o rata a profitabilitatii mica. Procentul de 8% pe care dorim sa il atingem in aceasta directie va fi posibil multumita sinergiilor din cadrul grupului”, a declarat germanul.

    Cat despre sugestiile de a construi o fabrica in Statele Unite precum au facut-o rivalii Mercedes si BMW, Stadler nu crede in aceasta solutie de evitare a riscurilor cu rata de schimb valutar la exportul catre cea mai mare piata a lumii.

    „Ne vom gandi la asta cand vom vinde mai mult de 1,2 milioane de masini pe an. Ne simtim foarte bine cu nivelul dolarului in 2007 si chiar si cu previziunile care se anunta in 2008”, a mentionat CEO-ul lui Audi.
    Vizualizari: 892